Labdarúgás: Henry szerint Messi tehetségesebb, mint CR

Vágólapra másolva!
2014.07.20. 17:14
A Barcelona korábbi támadója, a jelenleg az MLS-ben szereplő New York Red Bullst erősítő Thierry Henry véleménye szerint egykori csapattársa, a négyszeres aranylabdás Lionel Messi tehetségesebb, mint a Real Madrid extraklasszisa, Cristiano Ronaldo.

A korábbi francia válogatott játékos nem kérdőjelezi meg a portugál zseni képességeit, de úgy véli, Ronaldo kemény munkával jutott el arra a szintre, amelyet Messi a tehetségének köszönhetően képvisel.

„Lionel Messi a világ legjobb játékosa, de tisztelem Cristiano Ronaldót azért, amennyi energiát belefektet a labdarúgásba. Messi azonban egy csodabogár. A gyerekek azt láthatják, hogy van egy srác, aki kamatoztatja a sorstól kapott tehetségét, és van egy másik, aki keményen dolgozik a sikerekért. Louis Saha azt mondta nekem, hogy a legkeményebb edzésmunkát Ronaldo végezte az MU-nál. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy Messi nem edz maximális erőbedobással” – mondta Henry, aki 2007 és 2010 között az argentin csapattársa volt a Barcelonánál.

„A portugál rengeteget dolgozott, hogy felérjen a csúcsra. Ez a különbség kettejük között, a mentalitásuk ugyanolyan” – szögezte le az Arsenal korábbi csatára.

Az Egyesült Államokban légióskodó futballista jó értelemben arrogánsnak nevezte a Barcelona nyári szerzeményét, Luís Suárezt, akiben szerinte megvan a labdarúgáshoz szükséges csibészség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik