Moyes szerint nem Ferguson hiányzik az MU-nak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 16:00
null
David Moyes egyelőre nem lehet elégedett csapatával (Fotó: Action Images)
A Manchester Unitedet irányító David Moyes szerint nem Sir Alex Ferguson távozása miatt „kopott meg” az Old Trafford oroszlánbarlang jellege. José Mourinho a játékvezető teljesítményével nem volt elégedett – el is küldték a kispadtól –, Gerardo Martino viszont nem panaszkodott a Barcelona játékosaira.

 

ANGLIA

A Manchester United újabb csalódást okozott szurkolóinak, miután hazai pályán csak 1–1-es döntetlenre volt képes a Southampton ellen. Egyes vélemények szerint Sir Alex Ferguson távozása óta az MU ellenfeleiben már egyáltalán nincs félsz az Old Traffordon, a visszavonult mester szintén skót utódja, David Moyes szerint azonban ezt nem lehet az edzőcserével magyarázni. Csak a csapatán múlik, mennyire tartanak tőle.

„A félelmet a pályára lépő csapat táplálja, ez mindig is így volt. A játékosok számítanak, mégpedig a képességeik miatt. Sir Alexnek természetesen nagyszerű múltja és tapasztalata van, de mindig a futballistákon múlik, mi történik a pályán.”

Fergusonnak sem jöttek egyből a sikerek a Manchester Unitednél, majdnem négy évet kellett várnia az első trófeára (1990-ben FA-kupát nyertek). Éppen ezért úgy gondolja, hogy Moyesnak nagyon jót tenne, ha már az első manchesteri évében elhódítanának legalább egy kupát.

„Fantasztikus teljesítmény lenne Davidtől, ha nyerne egy trófeát – nyilatkozta Ferguson az MUTV-nek. – Nem számít, melyiket, a Ligakupát, az FA-kupát, egy európai kupát vagy a bajnokságot. Nálunk nem egyszerű elhódítani valamilyen serleget, hiszen elmondható, hogy hat csapat is esélyes a bajnoki címre.”

A Chelsea-t irányító José Mourinhónak másfajta problémái vannak. A londoni csapat 4–1-re nyert a Cardiff City ellen szombaton, de a portugál szakember az utolsó húsz percben már a lelátóról volt kénytelen nézni az összecsapást, miután a játékvezető elküldte a kispadtól. Mourinho – aki eltiltásra számíthat – nem jelent meg a meccs utáni sajtótájékoztatón, helyette segítője, Steve Holland mesélt a történtekről.

„José nagyon ideges, ami abból ered, hogy az ellenfél már az első percektől húzta az időt – mondta Holland. – Többször jeleztük ezt az asszisztensnek, de a játékvezető semmit sem tett ellene. Bezzeg annál a bedobásnál, amikor Ivanovics kezében volt két másodpercig a labda (a 70. percben, már 2–1-es Chelsea-vezetésnél – a szerk.), egyből megsürgette, és az órájára mutatott. Ez okozta azt a nagy frusztrációt, a kiállítás viszont túl szigorú válasz volt erre.”

SPANYOLORSZÁG

A bajnokságot nyolc győzelemmel kezdő Barcelona nem bírt idegenben az Osasunával,
így nem tudta beállítani az 1968–1969-es idényben kilenc sikerrel rajtoló Real Madrid rekordját. A katalánok vezetőedzője, Gerardo Martino a 0–0-s döntetlen ellenére elégedett volt együttese játékával.

„A helyzeteink alapján nyernünk kellett volna. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével – értékelt Martino, aki szerint a kapu előtt nem voltak elég pontosak. – Az első félidőben mindig hiba csúszott az utolsó passzokba, csak centiméterek hiányoztak. A második játékrészben már négy tiszta helyzetünk is akadt.”

Ha az eredménynek nem is, Carles Puyol visszatérésének örülhetnek a Barcelona hívei.
„Nehezek voltak az elmúlt hónapok, de az utóbbi napokban már a csapattal tudtam edzeni. Jól éreztem magam a pályán, ám az eredménynek nem örülök” – mondta a sérülés miatt hét hónapig hiányzó loboncos hajú védő.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik