Litvánia: orosz edző váltja László Csabát a kapitányi székben?

Vágólapra másolva!
2013.09.04. 13:40
null
László Csaba eddig nem volt túl eredményes a litván válogatott élén (Fotó: lrytas.lt)
Változás előtt áll a litván labdarúgó-válogatott? Orosz lapértesülés szerint a litván élvonal 2. helyén álló Atlantas vezetőedzője, Konsztantyin Szarszanyija veheti át a szövetségi kapitányi posztot.

 


László Csaba tavaly vette át a litván válogatott irányítását, de 14 összecsapáson csupán egyszer, Liechtenstein ellen tudta sikerre vezetni a csapatot – legutóbb például Luxemburgban felkészülési mérkőzésen 2–1-re kikapott a nemzeti együttes.

Litvánia két világbajnoki selejtezőt játszik a következő egy hétben, előbb pénteken Lettországba látogat – amelytől a Balti-kupán 5–0-ra kikapott –, majd kedden Liechtensteint fogadja.

A magyar szakembert azért is bírálták, mert a keretből kihagyta a rutinos Deividas Semberast, valamint a válogatott történetének legeredményesebb játékosát, a nemzeti csapatban eddig 19-szer eredményes Tom Danileviciust is, amit azzal magyarázott, hogy generációváltásra van szükség az együttesnél.

„Új irányba kell elmozdulnunk, ez fájdalmas lehet, de valakinek meg kell lépnie ezt. Szükség van a változásra” – idézi László Csabát a lrytas.lt.

A sports.ru értesülése szerint hamarosan Szarszanyija veheti át a válogatottal eddig kevés sikert elérő László Csaba helyét. A korábbi labdarúgó 2006 és 2009 között sportigazgatóként ténykedett a bajnoki címet és UEFA-kupát nyerő Zenitnél, majd ugyanezt a szerepkört később a Dinamo Moszkvánál is ellátta.

Az Atlantashoz tavaly érkezett meg, és vezetésével az együttes váratlan emelkedésnek indult, a 2011-ben 11., 2012-ben 8. csapat 24 fordulót követően a 2. helyen tanyázik az élvonalban – igaz, a listavezető két, a harmadik együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik