Arany-kupa: elképesztő kapufák a ki-ki meccsen - videó

Vágólapra másolva!
2013.07.16. 07:46
Trinidad és Tobago legyőzte a csoportelső Hondurast, Salvador pedig Haitit a ki-ki meccsen, ezzel eldőlt, hogy a B-csoportból három csapat jut be a legjobb nyolc közé az észak- és közép-amerikai labdarúgó-válogatottak kontinensviadalán, az Egyesült Államokban zajló 12. Arany-kupán. A szomorú kieső Haiti.

A houstoni BBVA Compass Stadium kettős meccsének első felvonásán a salvadori Rodolfo Zelayának volt két kapufája (az egyik egy elképesztő kapushiba után, a másik egy félpályán túli emelésből), majd csapatának egy meg nem adott gólja, mire megszületett a győzelmet és egyben továbbjutást jelentő gól. Az sem ment könnyen: a haiti játékosok heves tiltakozása ellenére megadott tizenegyest Zelaya nem tudta gólra váltani, ellenben a Frandy Montrevil kapus által kivédett labdát már bevágta. A tavasszal Priskin Tamás csapattársaként az orosz Alanyija keretét erősítő Zelayának ez már a harmadik gólja a tornán.

SALVADOR–HAITI 1–0 – ÖSSZEFOGLALÓ

Az esti mérkőzésen a már korábban továbbjutó Honduras José Velasquez kiállítása miatt a 37. percben emberhátrányba került, és a trinidadiak éltek a lehetőséggel: a második félidőben Kenwyne Jones, az angol Stoke City légiósa értékesített egy tizenegyest, majd adott egy gólpasszt Kevin Molinónak. A győzelemmel Trinidad és Tobago először jutott be az egyenes kieséses szakaszba 2000 óta; ellenfele Mexikó lesz.

TRINIDAD ÉS TOBAGO–HONDURAS 2–0 – ÖSSZEFOGLALÓ

Az A-csoportból Panama és Mexikó, a C-ből az Egyesült Államok és Costa Rica már szintén bejutott a negyeddöntőbe. A nyolcadik kvóta sorsa a csoportmeccsek zárónapján dől el: ha a jelenleg pont nélküli Kuba és Belize mérkőzését az egyik fél legalább négy góllal nyeri meg, akkor ott lehet a legjobb nyolc között, megelőzve a harmadik helyezettek versenyében Martinique-ot, amely az A-csoportban 3 ponttal zárt.

12. ARANY-KUPA
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ, HOUSTON
Salvador–Haiti 1–0
(Zelaya 76.)
Honduras–Trinidad és Tobago 0–2 (K. Jones 48. – 11-esből, Molino 67.)

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Honduras 3 2
1 3–2 +1 6
2. Trinidad és Tobago 3 1 1 1 4–4 0 4
3. Salvador 3 1 1 1 3–3 0 4
4. Haiti 3 1
2 2–3 −1 3
Az első három helyezett bejutott a negyeddöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik