Labdarúgás: klubja is eltiltotta a karlendítés miatt Katidiszt

Vágólapra másolva!
2013.03.20. 11:15
A szezon végéig nem szerepelhet csapatában Jorgosz Katidisz, az AEK Athén futballistája, aki szombaton karlendítéssel ünnepelte gólját a Veria ellen 2–1-re megnyert bajnoki mérkőzésen.
Az erről szóló döntést kedden este közölte a klub, amely nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a 20 éves játékos a jövőben az egyesület kötelekében maradhat-e.„Erről a nyáron születhet döntés” – áll a közleményben.A labdarúgó egyébként hétfőn maga is azt kérte, hogy egy időre mentsék fel a játék alól, és a tettét „elfogadhatatlannak” minősítette.„Nem tudom visszaforgatni az idő kerekét, de azt szeretném egyértelművé tenni, hogy nem vagyok fasiszta, neonáci vagy rasszista” – mondta a fiatal középpályás.Mint arról korábban már beszámoltunk, Mint arról korábban már beszámoltunk, az eset után a görög szövetség örökre eltiltotta a válogatottságtól Katidiszt, aki korábban az U19-es nemzeti együttes kapitánya volt. A szervezet szerint nyílt provokációról van szó, amely a nácik áldozatainak hozzátartozói mellett a labdarúgás humánus jellegét is megsértette.

Katidisz közvetlenül a történtek után még így magyarázkodott:

„Csapattársamra, Mihalisz Pavliszra mutattam a lelátón, aki egészségi problémákkal küszködik, és neki ajánlottam a gólomat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik