Rooney: Mester, a büntetőnél velem ne számoljon!

Vágólapra másolva!
2013.02.02. 11:32
null
Wayne Rooney a csapat érdekében átengedte a büntetőrúgás jogát Robin van Persie-nek (Fotó: Reuters)
Ha a Fulham elleni bajnokin tizenegyeshez jut a Manchester United, biztosan nem Wayne Rooney végzi el, a csatár ugyanis megkérte Sir Alex Fergusont, hogy szezonbeli második kihagyott büntetője után ne számoljon vele ennél a pontrúgásnál. Az európai futballdömping közepette Dél-Afrikában a negyeddöntő mérkőzéseivel folytatódik az Afrika-kupa: a Zöld-foki-szigetek Ghána ellen folytatná a mesebeli menetelését, míg a házigazda Mali ellen harcolná ki a négy közé jutást.

 

BUNDESLIGA – SZALAI NÉLKÜL, VARGÁVAL?

A Bundesligában a Mainz az eltiltott Szalai Ádám nélkül fogadja a Bayern Münchent, amelynek célja, hogy tíz pont felett tartsa az előnyét a második helyen álló, vasárnap a Dortmundot fogadó Leverkusen előtt.

Szalai eltiltása miatt magyar szemszögből érdekesebbnek ígérkezik a Schalke–Fürth mérkőzés, amelyen a vendégeknél két magyarért is szoríthatunk – már ha lehetőséget kapnak a korábbi sikercsapata ellen készülő Mike Büskens vezetőedzőtől. Varga Józsefet a héten vette kölcsön a DVSC-Tevától a Fürth – a középpályás az utánpótlás- és a felnőttválogatottban is játszott már együtt Stieber Zoltánnal, akivel most egy klubban is szerepelhet.

A német szakportálok megoszlanak Varga pályára lépési esélyeiről, a transfermarkt.de szerint akár kezdhet is a tar játékos, míg a Kicker a kezdőcsapatba és a kispadra sem tette oda (ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a részletes táblán a meccsről lemaradók között sem szerepel a neve...). Stieber viszont a Kicker szerint kezdeni fog, míg a transfermarkt.de úgy véli, enyhe sérülése miatt nem biztos a szereplése.

A másik magyar érdekeltségű találkozó a Stuttgart düsseldorfi fellépése lesz, amelyen Hajnal Tamás várhatóan a kispadon várja, hogy bevesse őt Bruno Labbadia.

PREMIER LEAGUE – ROONEY LEMONDOTT A TIZENEGYESEKRŐL

Wayne Rooney a West Ham elleni FA-kupa-mérkőzésen a tizedik büntetőjét hagyta ki a Manchester United mezében, az idei szezonban pedig már két elhibázott tizenegyesnél jár. A hetvennyolcszoros válogatott csatár éppen emiatt elismerte, legutóbb, a Fulham ellen megítélt pontrúgást saját elhatározásból nem vállalta.

„Őszinte leszek, az én döntésem volt – mondta a klub tévécsatornájának Rooney, miután a Fulham elleni FA-kupa-találkozón Ryan Giggs lőtte helyette a büntetőt a manchesteri csapat 4–1-re megnyert összecsapásán. – Egyszerűen nem voltam elég jó. Szóltam Fergusonnak, hogy szeretném, ha innentől Van Persie rúgná a tizenegyeseket helyettem. Egy ilyen klubnál egyszerűen senki sem teheti meg, hogy kihagy két büntetőt egy szezonban."

Az MU ismét a Fulhammel randevúzik, de nem kupa-, hanem bajnoki mérkőzésen. A hazaiaknál Dimitar Berbatov nem léphet pályára korábbi csapata ellen, a bolgár ugyanis sérüléssel bajlódik.

A Newcastle–Chelsea találkozón viszont lesz visszatérő, Demba Ba ellenfélként látogat a St. James' Parkba. „Nagy mérkőzés lesz, de nem uralkodhatnak el rajtam az érzelmek. Ez is olyan meccs lesz, mint a többi, a Newcastle-korszak lezárult a pályafutásomban. A szurkolók százszázalékosan mögém álltak, én pedig, úgy érzem, száz százalékot visszaadtam, senki sem tartozik senkinek. Most már a Chelsea-ért rúgom a gólokat" – mondta Ba.

SERIE A – A NAPOLI UTOLÉRHETI A JUVENTUST

Az olasz bajnokság szombat esti programjának második mérkőzésén a Napoli azzal a tudattal fogadja a hetedik helyen álló Cataniát, hogy ha nyer, pontszámban beéri a vasárnap kora délután Veronában a Chievóval játszó Juventust.

„Örülök, hogy az első helyért küzdünk, de nem foglalkozhatunk azzal, hogyan állunk a Juventushoz képest. A Cataniát le kell győznünk, ami nem lesz könnyű, hiszen nagyon erős csatársora van, s ennek köszönhetően az idei szezon meglepetéscsapata" – mondta Walter Mazzarri, a Napoli vezetőedzője, aki bevetheti januári szerzeményeit, a portugál Rolandót és a Sienától szerződtetett Emanuele Calaiót.

PRIMERA DIVISIÓN – ÚJ EDZŐ, HARAPÓS GRANADA VÁR A REALRA

A spanyol bajnokság élcsapatai közül szombaton a Real Madrid lép pályára, a héten edzőt váltó Granada vendégeként. A Juan Antonio Anquelát váltó Lucas Alcaraz megtiszteltetésnek tartja, hogy a Real ellen debütálhat, s meglepetést szimatol.

„Néhány nap alatt természetesen nem tudom átalakítani a csapat játékát, de a motivációnk sokat segíthet. Ha változás történik a kispadon, a futballisták törvényszerűen jobban hajtanak, hirtelen mindenkit érdekelni kezd a játék, s ezt a hozzáállást tudjuk eredményre változtatni – mondta a 17. helyen álló alakulat trénere, aki legutóbb a görög Arisznál dolgozott. – Keményen kell védekeznünk, és nem csak Cristiano Ronaldo ellen, mert a Realnak minden játékosa szupersztár. A szervezettségünkkel és a lelkesedésünkkel győzhetjük le a Madridot."

AFRIKA-KUPA – A ZÖLD-FOKI-SZIGETEK GHÁNÁT IS MEGLEPNÉ

Dél-Afrikában elkezdődik az Afrikai Nemzetek Kupája egyenes kieséses szakasza. A csoportkör nagy meglepetését szerző, Marokkót és Angolát megelőzve továbbjutó Zöld-foki-szigetek a tornán eddig (Elefántcsontpart mellett) a legmeggyőzőbb teljesítményt nyújtó Ghána ellen folytathatja a menetelését, míg a házigazda Malival csap össze az elődöntőért.

„Itt mindenki biztosra veszi, hogy Dél-Afrika jut a négy közé, azaz kellemes számunkra, hogy ellenfelünkre óriási nyomás nehezedik. A szurkolók nem mellettünk állnak majd, de ki kell használnunk ezt a lehetőséget" – mondta Patrice Carteron mali szövetségi kapitány.

NEMZETKÖZI FUTBALLPROGRAM
ANGOL PREMIER LEAGUE (Tabella itt)
13.45: Queens Park Rangers–Norwich City (Tv: Digi Sport 1)
16.00: Arsenal–Stoke City
16.00: Everton–Aston Villa
16.00: Newcastle United–Chelsea (Tv: Digi Sport 2)
16.00: Reading–Sunderland
16.00: West Ham United–Swansea City
16.00: Wigan Athletic–Southampton
18.30: Fulham–Manchester United (Tv: Digi Sport 1)
SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN (Tabella itt)
16.00: Osasuna–Celta Vigo
18.00: Getafe–Deportivo La Coruna
20.00: Espanyol–Levante (Tv: Sport1)
22.00: Granada–Real Madrid (Tv: Sport1)
OLASZ SERIE A (Tabella itt)
18.00: Torino–Sampdoria (Tv: Sport Klub)
20.45: Napoli–Catania (Tv: Sport Klub)
NÉMET BUNDESLIGA (Tabella itt)
15.30: Fortuna Düsseldorf–VfB Stuttgart
15.30: Hoffenheim–Freiburg
15.30: Mainz–Bayern München (Tv: Eurosport2)
15.30: Schalke 04–Greuther Fürth
15.30: Wolfsburg–Augsburg
18.30: Hamburg–Eintracht Frankfurt (Tv: Eurosport2)
AFRIKA-KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
16.00: Ghána–Zöld-foki-szigetek
19.30: Dél-Afrika–Mali (Tv: Eurosport)
NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, MÁLAGA
21.00: Románia–Lengyelország (Tv: Sport2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik