Felkészülés: Messi barcelonai formában, Argentína négyet vágott

Vágólapra másolva!
2011.06.21. 01:13
A rövidesen kezdődő labdarúgó Copa Américára hangoló Argentína Lionel Messi vezérletével 4–0-ra legyőzte Albániát a magyar idő szerint hétfőről keddre virradó éjszaka lejátszott Buenos Aires-i felkészülési mérkőzésen.

Lionel Messi már a 6. percben gólban játszott főszerepet, nagyszerű összjátékukat követően Ezequiel Lavezzi szerezte meg a vezetést a házigazdának. (1–0)(1–0)

Albánia, vigyázz! Lionel Messi indítja a táncot

(Fotó: Reuters)
Albánia, vigyázz! Lionel Messi indítja a táncot (Fotó: Reuters)

Egyirányú futball zajlott a pályán, ami jórészt a nagy kedvvel futballozó Messi érdeme volt. Ennek megfelelően nem sokkal az első félidő vége előtt a Barcelona támadója lőtte a második gólt, az előkészítő ezúttal Lavezzi volt. (2–0)

A szünetben beállt Carlos Tévez, majd az utolsó félórára Sergio „Kun" Agüero is, nem csoda hát, hogy a játék továbbra is az eleve gyengébb, ráadásul tartalékos albánok térfelén folyt. Agüero első nagy helyzetéből még csak kapufa lett, a másodikból azonban gól – az előkészítő munkát ezúttal is Messi végezte, külsővel. (3–0)

S hogy igazán kerek legyen a történet, az utolsó pillanatokban a kapuba talált Carlos Tévez is. A labda Messi, Agüero összjáték után jutott el a Manchester City támadójához, akinek számára rutinmunka volt a befejezés. (4–0)

A Copa América július elsején kezdődik, a nyitó mérkőzésen a házigazda Argentína Bolíviával mérkőzik meg.

ARGENTÍNA–ALBÁNIA 4–0


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ARGENTÍNA–ALBÁNIA 4–0 (2–0)
Buenos Aires. V. Larrionda (uruguayi)
ARGENÍTNA: Romero – Zanetti, Burdisso, G. Milito, Rojo (Zabaleta, 46.) – Mascherano, Biglia (Gago, 46.), Banega – E. Lavezzi (Agüero, 61.), Messi, Di María (Tévez, 46.)
ALBÁNIA: Beqaj (Hidi, 73.) – Lila, Vangjeli, Vrapi (Arapi, 80.), Sykaj – Lika (Allmuca, 57.), Bulku, Muzaka, Kapllani (Sallaj, 67.), Vila (Hyka, 46.) – Bakaj (Vajushi, 66.)
G: E. Lavezzi (6.), Messi (43.), Agüero (75.), Tévez (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik