Labdarúgás: magyar találmány segítheti a játékvezetőket

MLSZ MLSZMLSZ MLSZ
Vágólapra másolva!
2010.03.18. 20:22
Címkék
Magyar találmányt mutattak be Zürichben a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség illetékeseinek, amely a játékvezetők munkáját könnyítheti meg.

Maruzsi László feltaláló már évekkel ezelőtt megtervezte azt a rendszert, amelynek segítségével meg lehet határozni a vitás helyzeteket (a leseket, valamint azt, hogy a labda áthaladt-e a gól-, alap-, vagy oldalvonalon). A találmány használata közben nem kellene megállítani a játékot, az asszisztensek zászlajába épített, kamerák képei által feldogozott adatok alapján jelző szerkezet nyomban megmutatná, mi a helyes döntés. A rendszert a feltaláló és Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke csütörtökön Zürichben bemutatta a FIFA illetékeseinek is.

„Fernando Tresaco Garcia, a FIFA játékvezetői bizottságának elnöke, valamint a nemzetközi szövetség két tisztségviselője fogadott minket, megnézték prezentációnkat, és egy filmet a rendszer működéséről – tájékoztatta az mlsz.hu-t Maruzsi László. – Jó néhány kérdést tettek fel, amelyekre választ is adtunk, végül gratuláltak és elmondták, hogy továbbítják az anyagunkat a sportág szabályalkotó testületének, az IFAB-nak. A folyamat tehát elindult, a következő lépés az IFAB válasza lesz, amit minden bizonnyal újabb bemutató követ majd, immár a szabályalkotók előtt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik