Utánpótlástorna Gödön: FTC- és MAC-győzelem a Gödvill Kupán

V. F.V. F.
Vágólapra másolva!
2009.02.23. 18:18
A Ferencváros első labdarúgó utánpótlás-bázisát egy, a közelmúltban kötött megállapodás értelmében a Gödi SE biztosítja. Az együttműködés első lépése a február utolsó hétvégéjén, a gödi Balázsovits Sportcsarnokban, két korosztályban megrendezett labdarúgótorna volt.
Az 1997-es korosztályban az FTC játékosai bizonyultak a legjobbnak
Fotó: Bea István
Az 1997-es korosztályban az FTC játékosai bizonyultak a legjobbnak
Az 1997-es korosztályban az FTC játékosai bizonyultak a legjobbnak
Fotó: Bea István
Az 1997-es korosztályban az FTC játékosai bizonyultak a legjobbnak

Közel 120 labdarúgó-palánta ostromolta a kapukat az I. Gödvill Kupán, melyen az FTC és az Újpest mellett több Pest megyei klub is képviseltette magát. A Duna-parti kisvárosban zajló torna végül a zöld-fehérek és az MTK utánpótlás-bázisának tekinthető MAC győzelmét hozta. Az edzésről érkező Lipcsei Péter és Dragóner Attila ezúttal a kispadról szemlélődött.

„Érdekesség volt, hogy egységesen a nagypályás szabályok szerint játszattuk a csarnokban a gyerekeket, noha a ’98-asok még csak a jövőben ismerkednek az ide vonatkozó szabályokkal. A torna a Ferencvárossal még decemberben kötött szakmai együttműködés keretében, annak első állomásaként valósult meg, célunk a téli felkészülés monotonitásának megtörése volt. A Fradi, az Újpest és a MAC kimagaslott játéktudásában, azonban a többi csapat hamar felvette a versenyt” – nyilatkozta Kiss Ferenc szervező, a vendéglátó gödiek utánpótlás-edzője.

„Gyönyörű, modern csarnokban, magas színvonalú szervezés mellett zajlott a program. Éles, de barátságos körülmények között, először találkoztak a helyi gyerekek a Ferencváros fiataljaival. Próbálunk felnőtt játékosokat is testközelbe hozni, mintegy példaképként a gyermekek elé állítva, most Lipcsei Péter és Dragóner Attila látogattak el a mérkőzésekre. A résztvevők nagy száma, a gödiek jó kapcsolatrendszerét mutatja. Az együttműködés következő állomása márciusban lesz, amikor szakmai konzultációt tartunk a Duna-parti városban” – tette hozzá Rakonczay András, az FTC utánpótlás szakágának vezetője.

I. GÖDVILL KUPA

Eredmények és különdíjasok
1997-es korosztály
1. FTC, 2. MAC I, 3. UTE, 4. Gödöllő, 5. Dunakeszi, 6. Göd, 7. MAC II, 8. Vác.
Gólkirály: Minárik Gábor (FTC)
Legjobb játékos: Bicski Bence (MAC I)
Legjobb kapus: Gergely Máté (UTE)
Legjobb hazai (gödi) játékos: László Márton

1998-as korosztály
1. MAC, 2. Göd I, 3. FTC, 4. Veresegyház, 5. Göd II, 6. Szada.
Gólkirály: Ribényi Csaba (Göd I)
Legjobb játékos: Sárközi László (MAC)
Legjobb kapus: Nádasi Olivér (FTC)
Legjobb hazai (gödi) játékos: Nagy Gábor
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik