Pelé: Tulajdonképpen hatalmas cimborák vagyunk Maradonával

Vágólapra másolva!
2008.06.15. 17:25
Pelé legutóbbi – az El Mercuriónak adott – nyilatkozatában a korábbiakkal ellentétben nem bírálta Dieo Maradonát, s elismerte: mindig imádkozik az egykori argentin klasszisért.
Foto: Getty Images (archív)
Foto: Getty Images (archív)

Diego Maradona nemrégiben kijelentette, Pelének semmilyen erkölcsi alapja nincs ahhoz, hogy róla beszéljen és kritizálja őt. Erre azután került sor, hogy a brazil világklasszis élesen bírálta az argentint, s szerinte – miután Maradona megbukott a doppingteszten – el kellene venni tőle a trófeáit.

Most azonban hatalmas pálforduláson ment át Pelé, aki gyakorlatilag kijelentette: hatalmas cimborák az argentin játékossal, s ahelyett, hogy újra visszatámadt volna, barátjának fogadta az argentint.

„Semmi bajom sincsen Maradonával, sőt az igazság az, hogy imádkozom is érte” – nyilatkozta az El Mercuriónak Pelé.

„Maradona mindig jelen van imáimban, amikor Istenhez fohászkodom, az összes lehetséges módon segíteni próbálok neki. Az emberek sok mindent találnak ki azzal kapcsolatban, hogy mi ellenségek vagyunk. Pedig ez nem igaz, rengeteg közös dologban vettünk már részt együtt” – tette hozzá a brazil legenda.

„Mindig elismertem, hogy egy hatalmas játékos volt.”

Pelé a továbbiakban elmondta, nem kíván foglalkozni Maradona legutóbbi vádaskodásaival, s reméli Isten megbocsát neki és megvédi őt. Mármint Maradonát.

Korábban már megírtuk, hogy Pelé éles kirohanást intézett Maradona ellen.

„El kellene venni a trófeáit, mert megbukott a doppingteszten. Miért van az, hogy sok sportolót megfosztanak a címeitől, ha tiltott szerek használatán kapják őket, csak őt nem. Maradona akkor lett volna igazán jó játékos, ha a jobb lábát is használta volna a cselezéshez, és jobb lett volna a fejjátékban is” – nyilatkozta két hónapja Pelé.

Most úgy tűnik megváltoztatta álláspontját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik