Látványos légió: remek magyar teljesítmények Európa szerte

Vágólapra másolva!
2008.05.30. 21:59
Huszti Szabolcs a Hannoverben teljesített úgy, hogy csapatánál megdupláznák fizetését, Hajnal Tamás a szurkolók szavazatai alapján tagja lett a Bundesliga idei „álomcsapatának”, Gera Zoltán gólokkal és remek teljesítménnyel járult hozzá a West Bromwich Albion feljutásához a Premier League-be, Dzsudzsák Balázs „beugróként” stabil kezdő lett a holland bajnok PSV Eindhovennél, Buzsáky Ákos a Queen Park Rangersben, Halmosi Péter a Plymouthban parádézott.
Akár Gera mozdulata, látványos volt légiósaink idei szezonja
Fotó: Havran Zoltán
Akár Gera mozdulata, látványos volt légiósaink idei szezonja
Akár Gera mozdulata, látványos volt légiósaink idei szezonja
Fotó: Havran Zoltán
Akár Gera mozdulata, látványos volt légiósaink idei szezonja

Összeállításunkban az említett hat légiós megmozdulásait gyűjtöttük össze. Volt miből válogatni…

Huszti Szabolcs

A Hannover idei legjobbjának választott középpályás tízszer volt eredményes, és hat gólpasszt adott a nemrég záruló szezonban. Egy érdekes statisztikai elemzés szerint ő adott be legtöbbször (195 alkalommal) az egész Bundesligában, és mindössze három játékos nyert nála meg több párharcot a német bajnokságban.

Már az idény kezdete előtt felhívta magára a figyelmet az ex-ferencvárosi játékos, hiszen felkészülési mérkőzésen gólt lőtt a Real Madridnak.

A REAL ELLEN IS EREDMÉNYES VOLT HUSZTI



A Hannoverhez 2006-ban a Metztől érkező középpályás a Bundesliga legbiztosabb lábú büntetőrúgójának bizonyult, az idén öt büntetőt lőhetett, és egyszer sem hibázott.

HUSZTI DUPLA A SCHALKÉNAK



Hajnal Tamás

Mint arról beszámoltunk, a bundeliga.de internetes szaklap olvasói Hajnal Tamást, a Karlsruhe magyar válogatott labdarúgóját beszavazták az idény legjobb csapatába. A középpályás illusztris társaságba került, többek közt Luca Tonival és Franck Ribéryvel az oldalán alkotja az álomtizenegyet.

A Thomas Hässlerhez hasonlított apró termetű középpályás 32 mérkőzésen lépett pályára az idényben, 8 gólja mellett 9 gólpasszal is segítette az újonc Kalsruhét.

HAJNAL TAMÁS A STUTTGART ELLEN


HAJNAL GÓLJA A DUISBURGNAK



Dzsudzsák Balázs

Dzsudszák Balázs januárban került a később holland bajnok PSV Eindhovenhez, és rögtön egy rangadón mutatkozott be. A középpályás a debütálásról a következőt írta a fanzone.hu oldalon vezetett blogjában:

„Hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok. Ekkora közönség előtt fantasztikus volt játszani, de félelmetes is egyben. Kellett nekem 10–15 perc, mire magamhoz tértem. Emlékszem volt egy jó cselem és egy beadásom, utóbbit Lazovics nem sokkal fejelte mellé. Azt hiszem, ekkor tettem meg az első lépéseket a felé, hogy alapember legyek a szezonban.”

DZSUDZSÁK DEBÜTÁLÁSA A FEYENORD ELLEN



Dzsudzsák legjobb teljesítményét az Excelsior ellen nyújtotta, hozzásegítve csapatát a 2–1-es győzelemhez. A magyar játékos ezen a meccsen a látványra is koncentrált, egy alkalommal „Rabonával” adta be a labdát.

PARÁDÉ AZ EXCELSIOR ELLEN, GÓL ÉS „RABONA”



Halmosi Péter

Az Actim Index egy bonyolult, de objektív számítási mechanizmus, amelynek alapján olyan mérhető adatokból számítják ki a játékosok teljesítményét, mint a gólok, gólpasszok, a sikeres átadások vagy éppen a végrehajtott szerelések.

A lista alapján a Championship legjobb magyarja idén Halmosi Péter volt. A Plymouth szélsője a 29. helyet szerezte meg négy hellyel megelőzve a bajnoki címet szerző Gera Zoltánt. A Queen’s Park Rangers irányítója, Buzsáky Ákos, az 52. helyet foglalja el a listán.

HALMOSI PÉTER GÓLJAI A CHAMPIONCSHIPBEN



Gera Zoltán

A válogatott csapatkapitánya klubcsapatában legeredményesebb szezonját zárta, ugyanis nyolc alkalommal talált a hálóba az angol másodosztály 2007–08-as szezonjában. Gera a bajnokság végén nagyon beindult, a 43. fordulóban a Wolves ellen, a 44. fordulóban pedig a Norwich City ellen szerzett győztes gólt, nem kis érdemeket szerezve a West Bromwich Albion feljutásában.

A WOLVES ELLEN GYŐZELMET ÉRT GERA GÓLJA


GERA GYŐZTES GÓLJA A NORWICH CITYNEK



Buzsáky Ákos

Az irányító télen igazolt Londonba a Queen Park Rangers csapatához, melynek két tulajdonosa a Formula-1-ből jól ismert Bernie Ecclestone és Flavio Briatore. Buzsáky első csonka szezonja alatt is tízszer be tudta venni az ellenfelek kapuját, csapata a kiesőhelyeket elhagyva a biztos középmezőnyben végzett.

BUZSÁKY KAPÁSBÓL LŐ-ÓRIÁSI GÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik