Kupagyőzelemmel búcsúztatta el Coupet-t az Olympique Lyon

Vágólapra másolva!
2008.05.24. 23:51
Mindkét csapat a duplára hajtott a Coupe de France fináléjában: az Olympique Lyon a bajnoki cím, a kiesés elől épphogy megmenekülő Paris Saint-Germain pedig a Ligakupa mellé szerette volna betenni a gyűjteménybe a trófeát. Végül ez a lyoniaknak sikerült, hisz Govou góljával hosszabbításban 1–0-ra nyerték a döntőt.
A kupac alján a gólszerző Govou: a Lyon hosszabbításban hódította el a kupát
Fotó: Reuters
A kupac alján a gólszerző Govou: a Lyon hosszabbításban hódította el a kupát
A kupac alján a gólszerző Govou: a Lyon hosszabbításban hódította el a kupát
Fotó: Reuters
A kupac alján a gólszerző Govou: a Lyon hosszabbításban hódította el a kupát

A Lyonban a kezdőben kapott helyet az OL nagy távozója, Grégory Coupet: a hálóőr hét bajnoki cím és 518 mérkőzés után hagyja el a csapatot.

Az első lehetőség a 4. percben Govou előtt adódott, akinek lövése egy párizsi védőről vágódott szögletre. A jobban kezdő lyoniak következő próbálkozása Toulalan nevéhez fűződött: a középpályás távolról tesztelte a próbát jól álló Alonzót.

A PSG első lehetőségére a 10. percig kellett várni, de Rothen szöglete után Camara közelebb jutott a gólhoz, mint korábban bárki: a hátvéd ugyanis a lécre fejelt.

Cserébe a lyoniak két percen belül két helyzetet is kihagytak: előbb Källström, majd ziccerben Benzema is hibázott.

A viharos kezdés után kissé visszavettek a csapatok: az OL-ből Juninho, a PSG-ből Bourillon próbálkozott, majd egy lövéssel Pauleta is tesztelte Coupet-t, de a félidőre gól nélküli állással vonultak a gárdák.

A második játékrész visszafogottabban kezdődött, aztán a 64. percben hatalmas lehetőséget hagytak ki a párizsiak: Boumsong valószínűleg kézzel ért a labdához, ami Yepeshez került, de a kolumbiai bólintását a gólvonalról tisztázták a védők.

A Lyon a csereként beállt Bodmer révén került közel a gólhoz: az egykori lille-i játékos Govou passza után laposan tüzelt kapura, de a vert helyzetben levő Alonzót kisegítette Yepes.

Az utolsó percben aztán Benzema és Mendy menthette volna meg a csapatokat a hosszabbítás „kínjaitól”, de előbbi kísérleténél a PSG-védők az utolsó pillanatban mentettek, míg a párizsi játékos Coupet-be lőtt, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás 13. percében aztán eldőlt a finálé: Benzema adott be balról, Keita nem fért a labdához, az érkező Sidney Govou pedig Alonzo hálójába lőtt.

Ez az egy gól elég is volt: a Lyon megőrizte előnyét, így története során negyedszer szerezte meg a kupát, ezzel méltón búcsúztatva Grégory Coupet-t. Utoljára az Auxerre tudta begyűjteni egy idényben a kupát és a bajnokságot, még 1996-ban.

COUPE DE FRANCE

DÖNTŐ
Olympique Lyon–PSG 1–0 (0–0, 0–0, 1–0) h.u. (Govou 103.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik