A topligák legeredményesebb gólvágóinak legszebb találatai – videón

Vágólapra másolva!
2008.05.22. 19:39
Cristiano Ronaldo, Alessandro Del Piero, Luca Toni és Karim Benzema formájuk alapján a közelgő Európa-bajnokság sztárjai lehetnek. A négy kiválóság klubszinten már nagyot alkotott az idén: az európai topligákban gólkirályi címet szereztek, de ezzel aligha elégednek meg ebben az évben. Összeállításunkban videókon is láthatják, hogy mikre képesek az európai bajnokságok gólvágói. Júniusban pedig eldől, át tudják-e menteni kiváló formájukat az Eb-re…
Del Piero ebben a szezonban 21 gólnak örülhetett a Serie A-ban
Fotó: Imago
Del Piero ebben a szezonban 21 gólnak örülhetett a Serie A-ban
Del Piero ebben a szezonban 21 gólnak örülhetett a Serie A-ban
Fotó: Imago
Del Piero ebben a szezonban 21 gólnak örülhetett a Serie A-ban

ANGLIA

1 C. Ronaldo Man. Utd. 31
2 Adebayor Arsenal 24
3 Torres Liverpool 24
Cristiano Ronaldo

Büntetőt hibázott a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Barcelona ellen, és a döntőben a Chelsea ellen, amit bizonyára sokan olvasnak majd Cristiano Ronaldo fejére. Az elbaltázott tizenegyesei azonban nem voltak végzetesek, az MU ezt is elviselte, és megnyerte a BL-t.

A kritikus pillanatokban elkövetett baklövések ellenére csak dicsőíteni lehet a fiatal portugált. Mindennél többet mondanak eddigi eredményei 2008-ban: BL-győzelem, európai Aranycipő, angol bajnoki és gólkirályi cím.

10 CRISTIANO RONALDO GÓL



CRISTIANO RONALDO LEGLÁTVÁNYOSABB CSELEI



OLASZORSZÁG

1. Del Piero Juventus 21
2. Trezeguet Juventus 20
3. Borriello Genoa 19
Del Piero

Alessandro Del Piero megismételte tavalyi nagyszerű szereplését, csak most egy osztállyal feljebb. A Juventus ikonja 34. életévében járva is csapata egyik legjobbja volt.

Tavaly nem hagyta cserben a bundabotrány miatt kizárt csapatát, és 21 gólt vágott a másodosztályban, ezzel megismételte az 1997-98-as bajnokságban szerzett egyéni bajnoki gólcsúcsát.

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt 19 góllal még holtversenyben állt a góllövőlista élén David Trezeguet és Marco Borrielló társaságában. A Sampdorianak végül kettőt vágott a kiváló csatár, így beállította egyéni gólcsúcsát. Jutalma nem maradt el, hiszen tagja az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatott keretnek!

VÁLOGATÁS DEL PIERO LEGSZEBB GÓLJAIBÓL



GYŐZTES GÓL A NAGY RIVÁLIS ROMA ELLEN



NÉMETORSZÁG

1. Toni Bayern München 24
2. Gomez VfB Stuttgart 19
3. Kuranyi FC Schalke 04 15
Luca Toni

Még mindig egy olasz játékos, de a helyszín most Németország: a Bundesliga gólkirálya ezúttal Luca Toni lett 24 góllal.

A Bayern München bajnoki címének három fő letéteményese a szezon előtt igazolt három klasszis: Luca Toni, Franck Ribéry és Miroslav Klose. Hárman együtt a Bayern 64 góljának majdnem kétharmadát szerezték.

LUCA TONI GÓLOK A 2007-08-AS SZEZONBÓL



FRANCIAORSZÁG

1. Benzema Lyon 20
2. Niang Marseille 18
3. Gomis Saint Etienne 16
Karim Benzema

A Lyon ismét tarolt a Ligue 1-ben. Az Olympique zsinórban hetedszer ünnepelhetett francia bajnoki címet, valamint a gólkirályt is ők „adták”. Benzemának 36 pályára lépés kellett húsz találat megszerzéséhez, ami nem lebecsülendő, hiszen a támadó év közben többször is nehezményezte, hogy vezetőedzője, Alain Perrin nem középcsatárként, hanem szélsőként szerepelteti.

Benzema idei teljesítménye több élcsapat figyelmét is felkeltette (az „otthoni” gólgyártáson kívül négy gól és remek játék BL-ben), így minden bizonnyal – főleg, ha az Eb-n jól kijön a lépés számára – sokat hallunk még róla az átigazolási hírek kapcsán.

KARIM BENZEMA LEGSZEBB MEGMOZDULÁSAI AZ IDÉNYBEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik