Kaká, a Milan támadója bekerült a világ legbefolyásosabb emberei közé

Vágólapra másolva!
2008.05.03. 15:55
A Milan brazil szupersztárja, Kaká egy újabb elismerésben részesült. A tavaly szinte minden fontos egyéni címet begyűjtő támadó, felkerült a TIME magazin világ 100 legbefolyásosabb emberét tömörítő listára. A névsort az olvasók szavazatai alapján állították össze, melyen Kaká az egyetlen labdarúgó. A Milan 22-ese így többek között a dalai lámával és Vlagyimir Putyinnal került egy „társaságba”.
Kaká egyedüli futballistként került fel a listára
Fotó: Action Images
Kaká egyedüli futballistként került fel a listára
Kaká egyedüli futballistként került fel a listára
Fotó: Action Images
Kaká egyedüli futballistként került fel a listára

Megrendezte szokásos, évi szavazását olvasói között a TIME magazin. A listára a világ 100 legbefolyásosabb embere kerülhet fel, a szavazók a vagyon, a népszerűség és a kapcsolati tőke alapján adják le voksukat.

Kaká a „Hősök és Úttörők” kategóriában került a legjobbak közé, olyan nevek mellé, mint a Brad Pitt, Angelina Jolie páros, Andre Agassi vagy Lance Armstrong. A teljes listán többek között megtalálható Vlagyimir Putyin, a dalai láma, George Clooney és George W. Bush is, így a brazil klasszis különösen illusztris társaságba került.

A Milan irányítója egyedüli labdarúgóként került fel a listára, váltva David Beckhamet, aki a múlt évben mondhatta el magáról ugyanezt.

„Rendkívül boldoggá tesz, hogy láthatom a nevemet 99 ilyen híres és tiszteletre méltó ember neve mellett – mondta Kaká a Milan TV-nek”

„Nem könnyű hatással lenni Amerikára, megvan a saját piacuk és közönségük. Köszönetet mondok Istennek, hogy én, egy labdarúgó, ilyen egyéniségek közé kerültem, ez szenzációs érzés.”

A Milan 22-ese elmondta, hogy a megtiszteltetés mellett ez a kitüntetés felelőséggel is jár.

„Úgy gondolom, nekünk labdarúgóknak nagyon oda kell figyelnünk mit, és hogyan teszünk, hiszen a labdarúgás a legnépszerűbb sport a világon – mondta a 26 éves klasszis. – Milliók nézik a meccseinket, nagy felelősségünk van abban, hogy pozitív értékeket közvetítsünk a labdarúgást kedvelők milliók felé.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik