A tavasz hét pillanata, avagy Dzsudzsák Balázs momentumai a PSV-ben

Vágólapra másolva!
2008.04.21. 21:37
Dzsudzsák Balázs első Hollandiában töltött szezonjának legemlékezetesebb videóit gyűjtöttük össze. A magyar válogatott és a PSV immár holland bajnok középpályása kommentálta is a tavasz 7 pillanatát, az eindhoveni fogadtatástól egészen az ünneplésig.
Dzsudzsák Balázs Hollandiában is bizonyított
Fotó: Reuters
Dzsudzsák Balázs Hollandiában is bizonyított
Dzsudzsák Balázs Hollandiában is bizonyított
Fotó: Reuters
Dzsudzsák Balázs Hollandiában is bizonyított

Így fogadták Dzsudzsák Balázst Eindhovenben! Egy holland szurkoló tette fel a videó-megosztókra az „új” fiú legjobb magyarországi megmozdulásaiból készített klipet.



És akkor a debütálás: rögtön kezdőként egy holland rangadón! Feyenoord–PSV 0–1

„Hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok. Ekkorra közönség előtt fantasztikus volt játszani, de félelmetes is egyben. Kellett nekem 10–15 perc, mire magamhoz tértem. Emlékszem volt egy jó cselem és egy beadásom, utóbbit Lazovics kis híján befejelte. Azt hiszem, ekkor tettem meg az első lépéseket a felé, hogy alapember legyek a szezonban.”



Az első bajnoki gól január 20-án, amely végül döntetlent és pontot ért: Venlo– PSV 1–1

„Farfántól kaptam egy remek beadást, amire jól érkeztem. Kár, hogy a végén csak döntetlent értünk el. Természetesen ez a gól is hozzájárult ahhoz, hogy sikeres legyen az első időszakom Eindhovenben.”



Január 26-án már nemcsak gólja miatt örülhetett a magyar játékos: PSV–Excelsior 2–1

„Itt már a győzelmet is megszereztük. Számomra nem az üres kapuba lőtt gól miatt emlékezetes ez a meccs, hanem azért mert egy alkalommal "rabonával" adtam be a labdát. Jól sikerült mozdulat volt, és sokat ismételgették a televíziókban.”



Dzsudzsák eddigi legszebb és legfontosabb gólja a január 30-i rangadón: Ajax–PSV 0–2

„Ez a győzelem nagyban hozzájárult a bajnoki címünkhöz. Elcsépelt, de csak egy szó jut eszembe erről a meccsről: HIHETETLEN. A stadion, a beharangozás nem hasonlítható semmihez. Ezzel a góllal talán beírtam magam a PSV történelmébe. A hideg ráz, ha erre gondolok. Fantasztikus érzés volt gólt szerezni az Ajax ellen!”



A Tottenham elleni tizenegyespárbaj az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. (1.00-nál Balázs tizenegyese)

„Addig a meccsig olyan sem fordult elő, hogy akkor cserélnek be, amikor gólt kap a csapatom… Egyébként frissnek éreztem magam, akkor sikerült kipihennem magam nehéz hetek után. Kértem, hogy én legyek az utolsó lövő a tizenegyeseknél, ami bejött. Tulajdonképpen ha nem lövöm be, akkor kiesünk. Szerencsére bevágtam, így a hibázó Lazovics barátom is megnyugodhatott.”



Végül pedig a bajnoki cím ünneplése a Vitesse elleni 1–0-s győzelem után.

„Mint azt a blogomban is írtam: parádés volt a hangulat vasárnap Eindhovenben! Legalább ötvenezren voltak a főtéren. A városháza erkélyére álltunk ki, és köszöntöttük az embereket, közben mindenki énekelte a nevünket. Az utcai ünneplés után a stadionban zártkörű rendezvény volt élő zenével, esti fényekkel. Még nem ért véget az ünneplés, a héten még lesznek események, amelyeken a szurkolók ismét találkozhatnak velünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik