Aranylabda-díjátadó vasárnap – a brazil Kaká a legnagyobb esélyes

Vágólapra másolva!
2007.11.30. 13:11
Nem nagyon lehet vitatkozni azokkal a jóslatokkal, amelyek szerint nem nyerheti más a 2008-as Aranylabdát, mint az AC Milan brazil támadója, Kaká. A France Football szavazásának végeredményét vasárnap jelentik be Párizsban. Nevezett hármak aztán a FIFA-nál is „megmérkőznek” majd egymással az év játékosa díjért.
Kaká úgy gondolja, sikereit nem csak magának köszönheti…
Kaká úgy gondolja, sikereit nem csak magának köszönheti…
Kaká úgy gondolja, sikereit nem csak magának köszönheti…
Kaká úgy gondolja, sikereit nem csak magának köszönheti…

Legutóbb az olasz sajtó kürtölte ismét világgá saját információira hivatkozva, hogy a 25 éves klasszis a díjátadóra készülődik.

A France Football ezt természetesen nem erősítette meg, csak annyit közölt, hogy Kaká biztosan ott lesz az első tízben.

A tekintélyes francia szaklap ebben az évben biztosan nem követ el akkora hibát, mint tavaly, amikor a díjátadó gála előtti héten véletlenül kirakta a weboldalára a következő száma címoldaláról készült miniatűr képet.

Ezek után – bár gyorsan levették a képet – már mindenki biztos lehetett benne, hogy Fabio Cannavaro kapja meg az év legjobb, Európában szereplő játékosának járó rangos elismerést.

Kaká ebben az évben már elnyerte a FIFPro (Hivatásos Labdarúgók Nemzetközi Szövetsége) Az év játékosa díját, illetve az UEFA által az kontinens klubjaiban szereplő legjobb futballlistának adományozott elismerést.

Kaká ugyancsak esélyes a FIFA - Az év játékosa díjra, amelyet a szövetségi kapitányok szavazatai alapján ítélnek oda minden évben.

Kaká mellett szólt, hogy egész évben kiemelkedően játszott, 2007-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját a Milannal, méghozzá úgy, hogy tíz góllal a sorozat gólkirálya lett.

Mivel ebben az évben sem Európa-bajnokságot, sem vb-t nem rendeztek, így az egész évben mutatott teljesítmény jobban érvényesülhet.

Kaká mellett az esélyesek között emlegetik Cristiano Ronaldót, a Manchester United portugál támadóját, valamint Lionel Messit, a Barcelona fiatal argentin csillagát. Bár Didier Drogba neve is elhangzik néha, a Chelsea elefántcsontparti csatára szinte biztosan nem szól bele ebbe a küzdelembe.

A France Football az első tíz név között említi még Cesc Fabregast (Arsenal), Zlatan Ibrahimovicot (Internazionale), Andrea Pirlót (Milan), Robinhót (Real Madrid), Francesco Tottit (AS Roma) és Ruud van Nistelrooyt (Real Madrid).

Az Aranylabda-szavazás végeredményét vasárnap, magyar idő szerint 11:30 körül jelentik be, az ünnepélyes díjkiosztót a francia TF1 és a France Football hivatalos internetes oldala élőben közvetíti.

Nemcsak az újságírók, hanem a szűkebb szakma, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) által voksolásra felkért szövetségi kapitányok és válogatott csapatkapitányok is nevezett három játékost, tehát Kakát, Messit és Cristiano Ronaldót látták a 2007-s esztendő legjobbjainak, így nemcsak az aranylabdás, hanem az év legjobb játékosa is hármójuk közül kerülhet ki.

A szűkített névsort pénteken hozta nyilvánosságra a FIFA. Érdekesség, hogy még egyik játékos sem nyerte el a címet, a szakértők szerint az első számú esélyes - akárcsak a vasárnapi Aranylabda-szavazáson - Kaká.

A díjátadó gálát december 17-én rendezik Zürichben. A hölgyeknél a korábbi háromszoros győztes német Birgit Prinz, valamint két brazil Cristante és Marta közül kerül ki a legjobb.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik