A brazil válogatott ismét csúcsra ért a Copacabana homokján

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2007.11.12. 12:46
Címkék
A brazil válogatott nyerte a 2007-es strandfutball-világbajnokságot, miután a döntőben 8-2-re verte Mexikó csapatát. A harmadik helyen a francia válogatott ellen büntetőkkel nyerő Uruguay végzett. A torna gólkirálya, és egyben legjobb játékosa Buru lett.

Brazíliában, a legendás Copacabana homokján, a sportág „őshazájában” a brazil válogatott 8-2-re verte Mexikót, így megnyerte a 2007-es strandfutball-világbajnokságot.

A brazil válogatott végig dominált a döntőben. A siker elsőszámú letéteményesei a Andre és Bruno volt, mindkét játékos két gólt szerzett a mérkőzésen. Rajtuk kívül még Benjamin, Betinho, Junior Negao és Buru teszi teljessé hazai oldal gólszerzőinek listáját.

Az egész tornán Buru nyújtotta a legjobb teljesítményt, akit a világbajnokság legjobb játékosának választottak. A remek játékos emellett tíz találatával a torna legeredményesebb labdarúgója lett.

A döntő elején a brazilok gyorsan elhúztak három góllal, ezután csak arra kellett figyelniük, hogy a közel 10000 rajongó előtt biztosan őrizzék előnyüket.

Mexikó nem tudott közelebb kerülni az első számú esélyeshez, így végül természetesen vereséget szenvedett. Az ezüstérem azonban gyakorlatilag a legtöbb, amit egy nem brazil válogatott elérhet vb-n.

A házigazda nemzeti csapatnak ez volt a 11 elsősége a 1995 óta megrendezésre kerülő világbajnokságok történetében.

A brazil válogatott a csoportmérkőzések során Salamon-szigetek együttesét 11-2-re, Mexikót 6-4-re verték, míg az oroszoknál 2-2-t követően csak büntetőkkel bizonyultak jobbnak. A negyeddöntőben a portugálokat, míg az elődöntőben a franciákat múlták felül a brazilok.

A harmadik helyet a franciákat 2-2 után büntetőkkel legyőző Uruguay szerezte meg.

STRANDFUTBALL-VB

DÖNTŐ:
Brazília-Mexikó 8-2
MÉRKŐZÉS A HARMADIK HELYÉRT:
Uruguay-Franciaország 2-2 – büntetőkkel 1-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik