Giovani dos Santos menedzsere új szerződést sürget a Barcelonával

Vágólapra másolva!
2007.09.10. 13:58
Barátságos mérkőzésen Panama labdarúgó-válogatottja ellen mutatkozott be a Hugo Sánchez szövetségi kapitány által irányított mexikói nemzeti együttesben Giovani dos Santos, az FC Barcelona ügyeletes tinikedvence. Amíg a játékos a tengerentúlon növeli az utóbbi hónapokban jelentősen megnövekvő ázsióját, addig menedzsere, Pini Zahavi a tengeren innen próbálja meg ezt a felfutást nem kevés euróra váltani.
Giovani dos Santos májusban múlt 18 éves, de hamarosan a Barcelonában és a mexikói válogatottban is tényező lehet
Giovani dos Santos májusban múlt 18 éves, de hamarosan a Barcelonában és a mexikói válogatottban is tényező lehet
Giovani dos Santos májusban múlt 18 éves, de hamarosan a Barcelonában és a mexikói válogatottban is tényező lehet
Giovani dos Santos májusban múlt 18 éves, de hamarosan a Barcelonában és a mexikói válogatottban is tényező lehet

Dos Santos 2001 óta tartozik a Barcelona kötelékébe és a korosztályos együttesekben pallérozódva érett be idén annyira, hogy Frank Rijkaard vezetőedző már a nyári felkészülésen az első keretben számított rá.

A mexikói barátságos mérkőzéseken jó játékkal, gólokkal hálálta meg a holland szakember bizalmát, majd a második bajnoki fordulóban már tétmeccsen is bemutatkozhatott a nagycsapatban. Az Athletic Bilbao ellen a Nou Campban 3-1-re megnyert összecsapáson csereként beállva a második félidőben Thierry Henry helyére érkezett és esett át a tűzkeresztségen.

Nem sokat kellett várni a válogatottbeli meghívóra sem: Hugo Sánchez már a pekingi olimpiára, illetve a dél-afrikai vb-re gondolva építi egyszerre a mexikói olimpiai- és a felnőtt válogatottat, márpedig ebben Dos Santos helye megkérdőjelezhetetlen.

Az események nemcsak a pályán, azon kívül is felgyorsultak a mexikói támadó életében. Bár ő próbálja magát ettől függetleníteni, menedzsere, Pini Zahavi ideje viszont éppen most jött el. Addig kell a vasat ütni, amíg lehet, márpedig Giovani szerződése 2008-ban lejár…

Angol lapinformációk szerint a mexikói támadó máris felkeltette a Chelsea, spanyol sajtóértesülések szerint pedig a „kékeken” kívül a Liverpool és a Manchester United, valamint a Real Madrid érdeklődését is.

„A Barcelona játékosa vagyok - mondta egyértelműen Dos Santos -, a Real Madrid csapatom örök riválisa, éppen ezért nem érdekelne az ő ajánlatuk.”

A menedzser viszont elérkezettnek látta az időt, hogy Joan Laporta klubelnöknél bekopogtasson, hogy módosítsanak védence szerződésén. Azt ugyanis még korábban kötötték, amikor a tartalékok között játszott, most azonban már az első csapatban számítanak rá. A bajnokságban cél az aranyérem visszahódítása, de a Bajnokok Ligájában is az esélyesek közé sorolhatjuk a katalánok. Ez viszont teljesen más dimenzió: szakmailag és anyagilag egyaránt.

Dos Santos ugyan még nem tartozik a Barca kulcsjátékosai közé, de Laporta elnök a nyáron már úgy harangozta be, mint azt a fiatal, riválisok előtt ismeretlen tehetségüket, akitől idén a meglepetések várhatók.

Mexikó Felipe Baloy 33. percben esett öngóljával szerzett vezetést barátságos mérkőzésen Panama ellen, de a felhőszakadás meghiúsította, hogy végigjátsszák a csapatok a találkozót. A folytatásban Brazília ellen szerezhet rutint a Sánchez-csapat, valamint növelheti presztízsét és értékét Dos Santos.

VIDEO - MEGÉRI A PÉNZÉT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik