Roy Makaay visszatért hazájába, a Feyenoord játékosa lesz

Vágólapra másolva!
2007.06.28. 16:21
Címkék
Mint várható volt, Roy Makaay otthagyja a Bayern München együttesét. A holland támadót saját kérésére engedik haza a klubvezetők Hollandiába, ott a Feyenoord játékosa lesz.

Roy Makaay 2003-ban igazolt a Bayern Münchenhez, és ott hamar a szurkolók kedvence lett remek játéka és góljai miatt.

A Deportivo La Corunától 18,75 millió euróért szerződtetett játékos jócskán megszolgálta az érte kiadott hatalmas összeget, hiszen négy év alatt 129 Bundesliga-mérkőzésen 78 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

A holland kiválóság további müncheni karrierje azonban a Bayern nyári nagybevásárlása miatt már korábban kérdéses volt. Először Luca Tonit vette meg a német csapat a Fiorentinától, majd a héten Miroslav Klose leigazolásáról is megegyeztek a Werder Bremennel.

Klose érkezése világossá tette Makaaynak, hogy valószínűleg csak a kispad jut neki, így kérte a vezetőket, ne állítsanak akadályt az útjába, engedjék el.

A 32 éves futballistát már korábban vitte volna a Feyenoord, a csatár is szívesen ment oda, és három éves szerződést kötött a rotterdamiakkal. A támadó egy évtized után játszik újra szülőföldjén, 1997-ben a Vitesse együttesétől távozott külföldre, a spanyol Tenerife gárdájához.

„Bár több ajánlatom volt, úgy döntöttem, hazatérek” – nyilatkozta Makaay a Bayern München hivatalos internetes oldalán. – „Új kihívások várnak Rotterdamban, remélem, a csapat újra olyan sikeres lesz, mint korábban.”

A Feyenoord együttese a következő szezonra már megnyerte edzőnek Bert van Marwijkot, és szerdán leigazolták a Barcelona védőjét, Giovanni van Bronckhorstot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik