Gerard Houllier nem akar újabb munkát vállalni a közeljövőben

Vágólapra másolva!
2007.05.26. 16:21
Péntek este lemondott posztjáról a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Lyon vezetőedzője, Gerard Houllier. Alig pár órával a bejelentés után már több klubbal is szóbahozták a francia szakembert, ám ő kijelentette: pihenésre van szüksége.
Gerard Houllier egyelőre a pihenést választotta
Gerard Houllier egyelőre a pihenést választotta
Gerard Houllier egyelőre a pihenést választotta
Gerard Houllier egyelőre a pihenést választotta

A francia szakemberrel kapcsolatban már rögtön a lemondása után szárnyra kaptak hírek, miszerint ő lesz az angol bajnokságban szereplő Manchester City következő menedzsere. Ezt azonban a Lyonnal sorozatban két bajnoki címet szerző Houllier cáfolta.

Sőt! Az ötvenkilenc éves menedzser kijelentett: egy időre szeretne hátat fordítani a labdarúgásnak. Szerinte eljött az idő, hogy kipihenje az elmúlt időszak fáradalmait.

A döntés ugyan váratlan, ám cseppet sem meglepő. Még 2001 október 13-án történt egy Leeds elleni bajnokin, hogy Houlliert kórházba szállították, ahol kiderült, hogy az akkor a Liverpoolt irányító szakembernek szívinfarktusa van. Sokan úgy gondolták Houlliernek ezen a ponton megszakad edzői pályafutása, ám alig pár hónappal az eset után a francia már ismét ott ült a „vörösök” kispadján. (Houllier távollétében Phil Thompson irányította a csapat szakmai munkáját)

„Szükségem van a szünetre, egy teljes leállásra” – nyilatkozta a távozó vezetőedző az őt faggató riportereknek.

„Nem akarok egy másik francia csapatnál munkát vállalni, s eleinte még egy másik külföldi klubnál sem. Először mindenképpen el kell mennem szabadságra”

„Szükségem van pihenésre, két rendkívüli év van mögöttem” - utalt az elmúlt időszak nehézségeire Houllier, aki hozzátette nem egészségbeli, pusztán magánéleti okok állna a döntése hátterében.

Pedig az 59 éves szakember iránt nem csak Angliából érdeklődnek, a Dinamo Kijev vezetősége is szívesen látná a csapat kispadján az egykoron még a francia válogatottat is irányító mestert.

Houllier döntése egyértelmű, és mindenki számára érthető, ám arra ne vegyünk mérget, hogy már soha nem látjuk őt egy (sztár)csapat kispadján tevékenykedni a jövőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik