Gerard Houllier távozott az Olympique Lyon kispadjáról

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 18:39
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lyon vezetőedzője, Gerard Houllier péntek délután lemondott posztjáról. A kiváló szakember utódjaként Didier Deschamps-ot és Claude Puelt emlegetik.
Gerard Houllier kalandja a Lyonnál véget ért
Gerard Houllier kalandja a Lyonnál véget ért
Gerard Houllier kalandja a Lyonnál véget ért
Gerard Houllier kalandja a Lyonnál véget ért
Lemondott posztjáról a francia bajnok Olympique Lyon labdarúgócsapatának vezetőedzője, Gerard Houllier.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a francia szakember miért távozik a csapat éléről, ám az utóbbi időkben napvilágot látott információk szerint Houllier viszonya igencsak megromlott a gárda elnökével, Jean-Michel Aulas-szal.

A lyoni vezető elsősorban azt kifogásolta, hogy bár a csapata sorozatban hatodszor lett bajnok az idén, a nemzetközi áttörés nem sikerült. Idén az AS Roma búcsúztatta a francia csapatot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az egykori francia szövetségi kapitány távozása után máris megindultak a találgatások a szakvezető jövőjével kapcsolatban. Sokan gondolják úgy, hogy Houllier a nyártol visszatér egykori sikereinek helyszínére Angliába, és a Manchester City menedzsere lesz.

A Lyonnál sem tétlenkednek, már a szakember utódját keresik. A kiszivárgott információk szerint a Juventust idén a másodosztályból a Serie A-ba visszajuttató Didier Deschamps, vagy a Lille-t irányító Claude Puel lehet esélyes arra, hogy folytassa a távozó mester munkáját.

Houllier 1982-ben kezdte edzői pályafutását a Lens csapatánál, majd megfordult a Paris St-Germainnél is. Legnagyobb sikereit azonban Liverpoolnál aratta, ahol FA-kupát, Lgakupát, angol Szuperkupát (Charity Shield ), UEFA-kupát, és európai Szuperkupát nyert.

A Lyon irányítását 2005-ben vette át, azóta két bajnoki címet, és két francia Szuperkupát zsebelt be a hazájában egyeduralkodónak számító csapattal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik