Maradona: Nem tudom, miért akartak halottnak látni, de élni akarok

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 08:11
Frissen borotváltan, öltönyben jelent meg egy hétfői esti televíziós műsorban Diego Maradona, az argentinok futball-legendája, akit hosszú ideig kórházban – az utóbbi időben a pszichiátrián – kezeltek, mert egy a korábbi intenzív alkoholfogyasztás és dohányzás hepatitisz fertőzéshez vezetett a szervezetében. Maradona azt ígérte: a jövőben odafigyel arra, hogy egészséges és fit maradjon. Arról is beszélt: nem tudja, ki terjesztette a halálhírét a kezelése alatt, de megpróbálja kideríteni.
Diego Maradona hosszasan elbeszélgetett Marcelo Tinelli műsorvezetővel
Reuters
Diego Maradona hosszasan elbeszélgetett Marcelo Tinelli műsorvezetővel
Diego Maradona hosszasan elbeszélgetett Marcelo Tinelli műsorvezetővel
Reuters
Diego Maradona hosszasan elbeszélgetett Marcelo Tinelli műsorvezetővel

A Channel 13 nevű csatorna élő adásában elmondta: hallott arról a közszájon forgó feltételezésről, hogy a rémhírt a kormány dobhatta be a köztudatba, hozzátéve, hogy akár Nestor Kirchner államfővel is hajlandó konfrontálódni, amennyiben köze van az ügyhöz.

„Szomorú vagyok, mert semmilyen tiszteletet vagy megbecsülést nem mutattak a szüleim vagy a lányaim irányában” – fogalmazott az 1986-os argentin válogatottat világbajnoki címig vezető sztár.

„Nem tudom, miért akartak halottnak látni. Életben vagyok, és továbbra is élni akarok” – tette hozzá.

Maradona elismerte: a féktelen ivászat károsíthatta az egészségét, de szerinte az egész egy, még a 80-as években szerzett hepatitisz is hozzájárult a hirtelen összeomláshoz.

Szavazás

Ön szerint lesz-e argentin szövetségi kapitány Diego Maradona?

Írja be az itt látható számot!
A szokásosnál sokkal lassabban beszélő zseni elismerte, még most is gyógyszereket kell szednie, de azt nem árulta el, hogy pontosan milyen fajta készítményeket. Elég éber volt azonban ahhoz, hogy viccelődjön, azonban amikor a családjáról beszélt, láthatóan elérzékenyült.

Maradona vasárnap hagyhatta el a pszichiátriát, ahol két hétig kezelték, miután korábban kórházba szállították. Csak a barátnője lehetett mellette szinte egész idő alatt.

A személyi orvosa a Reuters brit hírügynökségnek elmondta: a 46 esztendős Diegónak még háromszor kell megjelennie a klinikán utókezelésre.

„Pihenni akarok – jelentette ki Diego Maradona. – Fizikailag is össze akarom szedni magam, jó formába akarok kerülni. Mindig is a testemet büntettem.”

Elcsukló hangon hozzátette: „Már korábban is említettem, micsoda labdarúgó lehetett volna belőlem, ha nem kokainozok.”

Az „isteni Diego” álma továbbra is az, hogy kinevezzék a válogatott szövetségi kapitányának. Arról is beszét, mennyire fájt neki, hogy tavaly, amikor Jose Pekerman távozásával megüresedett a poszt, még csak nem is gondoltak rá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik