Ökölharccal ért véget Fabien Barthez csodálatos pályafutása?

Vágólapra másolva!
2007.04.30. 14:17
Címkék
Majdnem biztos, hogy Fabien Barthez nagyszerű pályafutása egy annál kevésbé nagyszerű üggyel ér véget: a fénykorában a világ egyik legjobb kapusának tartott francia sztár szombaton összeverekedett csapata, a Nantes szurkolóival, majd visszadta a klubtól kapott lakása kulcsait, a családjával autóba ült, és elhajtott a városból. Várhatóan már nem is tér vissza többé.
Fabien Barthez potyagólokat is kapott a Nantes-ban, így ellene fordultak a klub szimpatizánsai
Fabien Barthez potyagólokat is kapott a Nantes-ban, így ellene fordultak a klub szimpatizánsai
Fabien Barthez potyagólokat is kapott a Nantes-ban, így ellene fordultak a klub szimpatizánsai
Fabien Barthez potyagólokat is kapott a Nantes-ban, így ellene fordultak a klub szimpatizánsai

FABIEN BARTHEZ NÉVJEGYE

Született: 1971. június 28., Lavelanet (Franciaország)
Magassága: 183 cm
Posztja: kapus
Klubjai: Toulouse FC (1990-92), Olympique Marseille (1992-95), AS Monaco (1995-2000), Manchester United (2000-2003), Olympique Marseille (2003–2006), Nantes (2006-tól)
Első válogatottsága: 1994. május 26. (Ausztrália ellen)
Válogatottságai száma: 87
Sikerei: világbajnok (1998), vb-ezüstérmes (2006), Európa-bajnok (2000), Konföderációs Kupa-győztes (2003), francia bajnok (1997, 2000), angol bajnok (2001, 2003)
A Reuters brit hírügynökség a Barthezt jól ismerő Albert Emont, az Olympique Marseille edzőjét idézve arra a következtetésre jutott, hogy a világ- és Európa-bajnok kiválóság pályafutása ezzel a végéhez ért.

„Szomorú dolog, de ez nagyon személyes ügy” – fogalmazott Emont, aki másodedző volt, amikor Barthez még a Marseille-ben védett.

„Nagyszerű karriert tudhat maga mögött, és ezt nem vehetik el tőle. Ő egyik a világ legjobb kapusainak.”

A 35 esztendős kapus egyszer már visszavonult, de aztán december közepén visszatért, miután a kiesés rémétől fenyegetett a Nantes-nél rávették, hogy segítsen a csapatnak. Akkor megmentőként ünnepelték a kikötővárosban.

Barthez részben nem háláta meg a bizalmat, ugyanis kapott néhány nagyon csúnya potyagólt is, és egyre többször kellett a szurkolók és a sajtó bírálatait elviselnie.

Áprilisban például a szintén kiesőjelölt Sedan ellen szedett be egy vitatott gólt, majd miután sérülés miatt lecserélték, kisétált a stadionból, amikor még tartott a meccs.

Barthez legutóbb csapattársát, Dimitri Payet-t bírálta a nyilvánosság előtt, mondvén, hogy az edzésen sérülést okozhatott volna, olyan csúnyán csúszott rá a lábára.

A Nantes szombaton 2-0-ra kikapott hazai pályán a Stade de Rennes-től, ami azt jelenti, hogy történetében először ki fog esni az élvonalból.

Elkeseredésében néhány erősenn ittas drukker megállította Barthez autóját, miközben a kapus megpróbált kihajtani a Beaujoire stadionból. Belerúgtak a járműbe, ütötték a szélvédőt, majd egyikük megpróbálta kinyitni az ajtót.

Barthez ezután kiszállt a kocsiból, és az egyik szimpatizánssal ökölharcba bocsátkozott. A biztonsági személyzetnek kellett szétválasztani a küzdő feleket.

„Fabien sokkos állapotban van” – kommentálta a híreket Rudi Roussilon, a Nantes elnöke, miután értesült róla, hogy Barthez elhgyta a várost.

„Nagyon mélyen érinti ez a támadás. Ez nem színjáték, ő nem tudja magát megjátszani” – tette hozzá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik