Az olaszok szerint a Serie A-t érintő botrányok okozták a vesztüket

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 17:23
Címkék
Az előzetesen még meglehetősen nagy önbizalommal rendelkező olaszok nehezen viselik, hogy a szerdai cardiffi döntés szerint Lengyelország és Ukrajna rendezheti a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot, de elismerik, a vereség döntő oka lehet a Serie A elmúlt tizenkét hónapjának botránykrónikája. Antonio Matarrese ligaelnök egyébként nem is lepődött meg a végrehajtó bizottság választásán.
Reuters
Reuters
„Nem történt katasztrófa, de most azonnal leltárt kell készítenünk és meg kell kezdenünk az átszervezést – mondta Matarrese.

Tavaly tavasszal a vesztegetési botrány és annak következménye sokkolta az olasz közvéleményt, majd idén év elején Cataniában súlyos tragédia történt, szurkolói összetűzés során életét vesztette egy rendőr. Így nem is meglepő, hogy az olaszok a vetélytársaknál kevesebbet foglalkoztak az EURO 2012-vel.

Giovanna Melandri sportminiszter már gratulált a kandidálást megnyerő lenygeleknek és ukránoknak, s közölte, az olasz kormány mindenképpen végrehajtja reformjait az ország futballjában.

„Az UEFA politikai és sportszakmai döntést hozott, olyan két országnak adott lehetőséget, amely éppen bekerült a futballcsaládba” – mondta Melnadri, majd hozzátette: - Természetesen csalódottak vagyunk, még mindig azt gondolom, hogy jó volt az anyagunk. De most gratulálni kell a győzteseknek, mi pedig folytatjuk az olasz labdarúgás megújítását. A kormány mindig is azt mondta, hogy az EURO 2012 elnyerésétől függetlenül végrehajtjuk reformterveinket”.

Olaszország 4 szavazatot kapott Cardiffban, míg a győztes lengyel-ukrán kandidálásás 8 voksot mondhatott magáénak. A magyar-horvát pályázatot senki sem támogatta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik