Argentína: Diego Maradona hasi fájdalmak miatt újra kórházba került

Vágólapra másolva!
2007.04.13. 14:58
Mindössze két nappal azután, hogy elhagyta a Güemes magánklinikát, ismét kórházba szállították Diego Maradonát, az argentinok futball-legendáját

A 46 éves sztárt hasi fájdalmak miatt vitték be a Buenos Aires-i Zonal de Ayudas közkórházba, ahol az intenzív osztályon ápolják.

"Diego élete nincs veszélyben, csupán elővigyázatosságból kezelik az intenzíven" - nyilatkozta egy helyi rádiónak Alfredo Cahe, Maradona magánorvosa.

Maradona két hetet töltött el korábban a Güemes klinikán, ahol alkoholproblémái és májbetegsége miatt kezelték. A kórház szerdai tájékoztatása szerint a korábbi zseniális középpályás folyamatos gyógyszeres kezelésre szorul és szigorúan oda kell(ene) figyelnie a táplálkozására.

A róla készült fotók alapján Maradona ismét jelentős súlyfelesleggel küszködik, s az utóbbi időben szívproblémái ellenére túl sok kubai szivart szívott és sok italt fogyasztott. A világsztár 1997-ben vonult vissza, azóta jobbára csak kábítószergondjai és egy időben életveszélyes túlsúlya kapcsán hallatott magáról. Két éve Kolumbiában gyomorszűkítő műtéten esett át, s a beavatkozás után két hónap alatt több mint 30 kilót sikerült leadnia.
(MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik