Hriszto Sztoicskov lett a Celta Vigo csapatának új edzője

Vágólapra másolva!
2007.04.10. 17:40
Címkék
Otthagyja a bolgár labdarúgó-válogatottat Hriszto Sztoicskov szövetségi kapitány. Az egykori kiváló labdarúgó utódjáról egyelőre még nem született döntés. A szakember nem sokáig maradt munka nélkül, ugyanis szinte azonnal a spanyol bajnokságban szereplő Celta Vigo edzője lett.

Hriszto Sztoicskov szövetségi kapitány már hosszabb ideje a kritikák kereszttüzében állt, főleg azután, hogy a válogatottat nem tudta kijuttatni a 2006-os németországi világbajnokságra.

A torna után sem lettek sokkal jobbak az eredmények, becsúszott néhány gyengébb eredmény, de ezek közül is kiemelkedett a jóval gyengébb képességű albánok ellen Szófiában elért gólnélküli döntetlen.

A 2004-ben kinevezett Sztoicskov mellett a csapatmenedzser, Dimitar Dimitrov is bejelentette: nem folytatja tovább a munkát a nemzeti tizenegynél. Mindkettejük lemondását elfogadta az egykori kiváló kapus, Boriszlav Mihailov, aki jelenleg a szövetség elnöke.

A távozó szövetségi kapitány utódját egyelőre még nem nevezték meg a Bolgár Labdarúgó-szövetségben.

Nem sokkal később spanyol médiaforrások már világgá kürtölték, hogy Fernando Vazquez helyét Hriszto Sztoicskov veheti át. A galíciai klub elnöke nem cáfolta a feltételezést, akkor azt mondta, hogy ő is egy lehetőség.

Kora este a lehetőségből valóság lett, a Celta bejelentette, hogy az új edző Hriszto Sztoicskov lett. Bővebb információkat azonban nem közöltek a klub honlapján.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik