Ausztrália, dopping: volt válogatott labdarúgó pozitív tesztje

Vágólapra másolva!
2007.03.14. 12:13
Címkék
Pozitív eredményt hozott Stan Lazaridis (képünkön) korábbi ausztrál válogatott labdarúgó egyik doppingtesztje. A jelenleg a Perth Glory alkalmazásában álló futballista szervezetében fineszterid nyomaira bukkantak.
A szert általában hajhullás ellen szedik, de szerepel a tiltó listán, mivel alkalmas más doppingkészítmények elfedésére.

A novemberi vizsgálat eredményéről az Ausztrál Doppingellenes Bizottság (ASDA) tájékoztatta az élvonalban szereplő klub vezetőségét, amely ezt követően jelezte, kiáll játékosa mellett. Ugyancsak támogatásáról biztosította a futballistát a játékos-szakszervezet is.

Elnöke, Brendan Schwab arra hívta fel a figyelmet, hogy Lazaridis a közelmúltban olyan betegségben szenvedett, amely hajhullást, illetve bőrpanaszokat okozott.

Hozzátette, az érintett futballista már korábban engedélyért folyamodott az ASDA-hoz, hogy szedhesse a felírt készítményt, de arra csak januártól - azután, hogy lemondott a válogatottságról - kapott engedélyt.

Az ausztrál sportági szövetség a jogi procedúra lezárultáig nem kívánja kommentálni a korábban 11 éven át Angliában játszott futballista esetét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik