Vb-2010: a FIFA bizalma töretlen Dél-Afrika felé

Vágólapra másolva!
2007.02.28. 17:55
Címkék
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bizalma töretlen a 2010-es dél-afrikai világbajnokság szerevezői iránt, és nem tervezi másik ország felkérését a lebonyolításra - többek között ez hangzott el Markus Sieglernek, a FIFA kommunikációs igazgatójának johannesburgi sajtótájékoztatóján.
A 2010-es vb egyik lehetséges helyszínének látványterve
A 2010-es vb egyik lehetséges helyszínének látványterve
A 2010-es vb egyik lehetséges helyszínének látványterve
A 2010-es vb egyik lehetséges helyszínének látványterve

Siegler azért tartotta fontosnak ezt leszögezni, mert több helyi lap is arról számolt be, hogy a FIFA elégedetlen az előkészületekkel, és a háttérben egyeztetéseket kezdett az Egyesült Államokkal, Angliával, illetve a 2006-os házigazda Németországgal a 2010-es vb megrendezéséről, amennyiben az afrikaiak nem tudnak úrrá lenni a nehézségeken.

"Kisebb csúszások előfordultak, de eddig nem találkoztunk megoldhatatlan problémával" - mondta Siegler. "Elkezdődött a stadionok építése, illetve átalakítása. A világbajnoki selejtezők november 23-án sorra kerülő, durbani sorsolása alkalmával reményeink szerint mindenki megnyugtató választ kap a kételyeire."

Elmondása szerint a FIFA a vb-ig hátralévő időben 3 milliárd dollár bevételt remél a televíziós jogdíjakból. A befolyó összegből 250 millióval részesül a torna szervezőbizottsága (LOC).

Tumi Mkgabo, a LOC szóvivője elmondta: a vb-n a FIFA hat kiemelt támogatóval köthet szerződést, öttel már megszületett a megállapodás. A világbajnokság idejére összesen 350 ezer külföldi vendéget várnak.

"Afrika végre megvalósíthatja önmagát. A Dél-afrikai Köztársaságnak jobb vb-t kell rendeznie Németországnál" - szögezte le.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik