FIFA: alapítvány a vb-n megsérült játékosok támogatására

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.02.28. 20:44
Címkék
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) alapítványt hozott létre a tavalyi németországi világbajnokságon megsérült játékosok támogatására.
A 9,3 millió euróval támogatott szervezet elsősorban a szegényebb országok játékosait kívánja támogatni. A FIFA a sérülés következtében elmaradt prémiumok után fizet kártérítést, de a játékosok mellett a kluboknak is pénzhez jutnak.

A támogatottak között található az angolok támadója, Michael Owen és csapata, a Newcastle United is. Owen a vb-n szenvedett térdszalagszakadást és a teljes őszi szezont ki kellett hagynia. A FIFA 1,3 millió eurót fizetett a szigetországi egyesületnek, a Newcastle vezetői azonban keveslik az összeget.

Thomas Kurth, az európai élklubokat tömörítő szervezet, a G-14 vezetője azt követelte, hogy a 2008-as osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság előtt szülessen megállapodás a tornán sérülést szenvedő futballisták és klubjaik kárpótlásáról.

A FIFA nem zárkózik el az egyeztetések elől, de hangsúlyozta, hogy a most létrehozott alapítvány kizárólag a tavalyi vb sérültjeit támogatja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik