Letartóztathatják Parreirát

Vágólapra másolva!
2007.02.12. 11:56
Akár le is tartóztathatják Carlos Alberto Parreirát, a dél-afrikai válogatott szövetségi kapitányát, ha munkába áll a nemzeti tizenegy mellett. A szakember a munkavállalási engedély megszerzéséig a stadionokba sem mehet ki, sőt, még a tévéje előtt sem jegyzetelhet.

Továbbra sincs rendben Carlos Alberto Parreira munkavállalási engedélye a Dél-Afrikai Köztársaságban. Sőt, a szakembert megfenyegette a belügyminisztérium, hogy akár le is tartóztathatják, ha engedély nélkül kezd dolgozni.

„A jog világosan fogalmaz: Parreira és segítője, Jairo Leal addig nem dolgozhat, amíg nincs rendben a munkavállalási engedélye.” – mondta a minisztérium szóvivője, Mantshele Tau az AFP hírügynökségnek.

„Nem szabad kimennie a stadionba, sőt, még otthon sem készíthet jegyzeteket a televízió előtt ülve, mivel már az is munkának számít” – tette hozzá Tau.

A 64 éves szakember fél évvel ezelőtt négy évre kötelezte el magát az afrikai ország szövetségéhez, és január végén állt volna munkába.

Parreira az elmúlt napokban már tartott egy háromnapos edzőtábort a válogatott keretnek, de eddig turistavízummal tartózkodott az országban.

Dél-Afrikában nem Parreiráék az elsők, akik nehezen kapják meg a munkavállalási engedélyt. A belügyminisztérium az orvosin kívül rendőrségi igazolást is kér – minden olyan országból, ahol az illető korábban dolgozott. Nos, Parreira hazáján kívül edzősködött az Egyesült Államokban, Törökországban, Spanyolországban, Kuvaitban, Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emirátusokban, valamint Ghánában is…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik