A válogatottban is megy Saviolának

Vágólapra másolva!
2007.02.07. 23:17
Címkék
Hazai pályán kapott ki a világbajnoki ezüstérmes francia labdarúgó-válogatott. Raymond Domenech együttesét Argentína verte meg 1-0-ra, a győztes gólt Javier Saviola szerezte.
Gago harcol Makelelével a labdáért
Reuters
Gago harcol Makelelével a labdáért
Gago harcol Makelelével a labdáért
Reuters
Gago harcol Makelelével a labdáért

Javier Saviola szerezte az egyetlen gólt
Reuters
Javier Saviola szerezte az egyetlen gólt
Párizsban a francia és az argentin labdarúgó-válogatott találkozott egymással. Raymond Domenech és Alfio Basile is erős válogatottat állított össze. Igaz, a vendégeknél nem volt ott a csapatban Messi, Tevez, Sorin és Zabaleta sem, míg a hazaiaknál Mathieu Flaminit utólag mozgósították Mexes sérülése miatt.

A francia válogatott kezdett aktívabban, a második percben Vieira terült el a tizenhatoson belül, de hiába reklamált büntetőt, a játékvezető továbbot intett.

Negyedóra elteltével az argentinok szereztek vezetést, miután Zanetti beadása után Crespo lövését csak kiütni tudta Coupet, balszerencséjére éppen Saviola elé, a Barcelona játékosa pedig nem hibázott.

A francia csapat próbált kezdeményezni, de nem sikerült Abbondanzieri kapuja előtt veszélyes helyzetet teremteniük. Sőt, a másik oldalon születhetett volna gól, de Crespót leshelyzetben állították meg, amikor már csak a kapussal állt szemben.

A második félidő elején Cambiasso majdnem kihasználta a hazai védők bizonytalanságát, ám az Inter középpályása elől a határozott Coupet menteni tudott. A kapusnak az 56. percben Crespo lövése után is nagyot kellett védenie.

Raymond Domenech az utolsó bő negyedórára Nicolas Anelkát is harcba dobta Trezeguet helyett, majd a legvégén Cissé is lehetőséget kapott, de az egyenlítés már nem sikerült.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Franciaország-Argentína 0-1
Franciaország: Coupet- Sangol (Clerc a 46.), Escude, Squillaci, Abidal- Ribery, Makelele (Cisse a 88.), Vieira, Malouda (Govou a 46.)- Henry, Trezeguet (Anelka a 69.)
Argentína: Abbondanzieri- Burdisso, Ayala, G. Milito, Heinze- Zanetti, Gago, Cambiasso, L. Gonzalez (J. Gutierrez a 78.)- Crespo (D. Milito a 78.), Saviola (Aguero a 84.).
Gólszerző: Saviola (15.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik