UEFA: a német sajtó szerint Platinire komoly feladatok várnak

Vágólapra másolva!
2007.01.27. 14:01
Címkék
Miközben az olaszhoz hasonlóan a német sajtó is üdvözölte Michel Platini megválasztását az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) élére, egybehangzóan úgy véli, nehéz lesz megvalósítania elképzeléseit a futballnagyhatalmakkal szemben.

A Bild a német szövetség elnökének a kijelentéseit idézte: Theo Zwanziger romantikus szociálisnak minősítette az UEFA új vezetőjét, akitolyan országok képviselői választottak meg, melyekben "száznál kevesebben élnek".

"Egyetlen percre sem állhat majd le" - véli a Frankfurter Allgemeine Zeitung, amely Robin Hood-attitűdjével magyarázza Platini sikerét. "Mostantól a kerek labda világa árgus szemekkel figyeli majd, miként birkózik meg a realitásokkal, illetve a futballnagyhatalmakkal ez az egyébként korántsem álmodozó ember" - áll még a cikkben.

A Tagesspiegel "a labdarúgás francia forradalmáról" ír, leszögezve, hogy a sportág az új vezetővel sem fog visszatérni a gyökereihez.

"Nem tud majd meglenni a nagy klubok révén megnyíló források nélkül" - szögezi le a lap szakírója, megemlítve, hogy az angolok, a spanyolok és a németek befolyásos kisebbséget alkotnak az UEFA-ban.

Az európai szövetség pénteki, düsseldorfi tisztújító kongresszusán Platinit 27:23-as szavazati aránnyal választották elnökké a szervezetet 1990 óta irányító svéd Lennart Johanssonnal szemben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik