Klub-vb: brazil diadal a fináléban

Vágólapra másolva!
2006.12.17. 14:19
Címkék
Meglepetésre a brazil Internacional 1-0-ra nyert a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona ellen a Japánban rendezett klubvilágbajnokság vasárnapi döntőjében, így először hódította el a trófeát. A győztes találatot a 82. percben Adriano szerezte Iarley átadását követően. A bronzérmes az egyiptomi al-Ahli lett.
Ünnepel a brazil csapat
Reuters
Ünnepel a brazil csapat
Ünnepel a brazil csapat
Reuters
Ünnepel a brazil csapat

A brazil-spanyol finálé előtt a szakértők többsége a Barca sikerét várta, hiszen Frank Rijkaard vezetőedző csapata hemzseg a klasszisoktól, s ez még akkor is igaz, ha a csatársztár Samuel Eto’o régóta hiányzik sérülés miatt. A döntő előtt a holland tréner ugyan óvatosan nyilatkozott, dicsérte az ellenfelet, de kevesen hittek abban, hogy az elmúlt hónapokban tübb sztárját is eladó Internacional borítja a papírformát.

Eller és Ronaldinho csatája
Reuters
Eller és Ronaldinho csatája
A jokohamai stadionban helyet foglaló nézők az első perctől kezdve nagy csatát láthattak, s az elején a Barcelona birtokolta többet a labdát, de a brazil csapat futballistái nagyon szorosan őrizték honfitársukat, Ronaldinhót, aki így is aktív volt, de nem villoghatott. Az első negyedóra végén Zambrotta átadását követően Gudjohnsen került kisebb helyzetbe, majd Van Bronckhorst lövése a kapusról Ronaldinho elé pattant, de egy védő meghiúsította a helyzetet.

A következő negyedórában ismét a Barca izlandi támadója veszélyeztetett, többször is, de eredménytelenül. A 29. percben Ronaldinho a 16-os közeléből végezhetett el szabadrúgást, de próbálkozása a kapus Clemer kezében kötött ki. A játékrész hajrája már nem hozott újabb jelentősebb helyzetet, így minden nyílt maradt a második félidőre.

A szünet után is az európai együttes diktálta a tempót, de különösebb veszélyeztetés nélkül. Az Internacional részéről a 17 éves Pato az 53. percben fölé lőtt kecsegtető szituációban, majd a 65. percben Puyol mentett a veszélyztető Adriano elől.

A 73. percben Xavi vezetést szerezhetett volna a Barcának, de lövését Clemer bravúrral hárította. Kilenc perccel később pedig megszületett a találkozó egyetlen gólja, s meglepetésre az Internacional került előnybe. Iarley remekül tálalt a 61. percben pályára lépett Adriano elé, aki nem hibázott! Pillanatokkal később Deco lövését Clemer bravúrral mentette. A 85. percben már a kapus is verve volt, de Ronaldinho próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput.

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, DÖNTŐ

Internacional (brazil)-FC Barcelona (spanyol) 1-0 (0-0)
Jokohama, 60 ezer néző:
Gólszerző: Adriano (82.)
Sárga lap: Motta (56.)
Internacional (brazil): Clemer – Ceara, Eller, Indio, Cardoso – Wellington, Fernandao, Alex, Edinho – Pato (Adriano 61.), Iarley
Vezetőedző: Braga Abel Carlos Da Silva
FC Barcelona (spanyol): Valdes – Zambrotta, Puyol, Marquez, Van Bronckhorst – Giuly, Deco, Motta (Xavi 59.), Ronaldinho – Iniesta – Gudjohnsen
Vezetőedző: Frank Rijkaard

A 3. helyért: al-Ahli (egyiptomi) - America (mexikói) 2-1 (1-0)
g.: Abo Treka (42., 79.), illetve Cabanas (59.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik