Jürgen Klinsmann nem lesz az amerikai válogatott kapitánya

Vágólapra másolva!
2006.12.08. 10:53
Címkék
Eredménytelenül zárultak le a tárgyalások az Egyesült Államok Labdarúgó-szövetsége (USSF) és Jürgen Klinsmann, a német válogatott korábbi szövetségi kapitánya között. Klinsmann közleményben tudatta: nem lesz az amerikai nemzeti együttes szakvezetője.

"Sunil Gulati (az USSF elnöke) és én befejeztük a megbeszéléseket az amerikai válogatott programjáról, és én ezek után kértem, hogy ne számoljanak velem szövetségi kapitányként" – tájékoztatta az ESPN-en keresztül Klinsmann a nyilvánosságot.

Az amerikai labdarúgás vezető személyiségei köztudottan nagyon szerették volna szerződtetni a német csapattal vb-bronzérmet szerző Klinsmannt, aki a családjával Kaliforniában él.

"Nem szeretnék belemenni a tárgyalások részleteibe – folytatódik Klinsmann nyilatkozata. – Természetesen sok sikert kívánok az amerikai csapat következő edzőjének, és megköszönöm a lehetőséget az elnök úrnak."

Jürgen Klinsmann a Nationalelf élén 21 győzelmet aratott, és hat döntetlen mellett mindössze hatszor kapott ki a csapattal. Játékosként 1990-ben világbajnok, 1996-ban Európa-bajnok volt. Összesen 108-szor szerepelt a válogatottban, 47 gólt szerzett.

Bruce Arena, a korábbi szövetségi kapitány júliusban távozott, miután nyolc évet töltött el a válogatott kispadján.

A Sports Illustrated című lap szerint azzal, hogy Klinsmann nemet mondott, Bob Bradley, a Chivas USA trénere lett az első számú kiszemelt, de rá csak mint átmeneti kapitányra számítanának.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik