Joseph Blatter eltörölné a nyári szünetet a futballban

Vágólapra másolva!
2006.12.04. 16:39
Címkék
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke (képünkön) azt javasolja, hogy a sportág szakítson a tradíciókkal, töröljék el a szokásos nyári szünetet, és a szezon februártól novemberig tartson.

Szavazás

Ön támogatná-e a februártól novemberig tartó szezon ötletét?

Írja be az itt látható számot!
"Nemrégiben már próbáltam utalni rá, hogy a nyáron is játszani kellene, és az idényt a naptári évhez kellene igazítani" – fogalmazott a svájci sportvezető a Kicker című német magazin hétfői számában.

"A szezonnak februártól novemberig kellene tartania, így elegendő idő jutna a játékosoknak a regenrálódásra, a pihenésre, és háromhetes blokkokban játszhatnák le a nemzetközi selejtező-mérkőzéseket."

"Az ötletet a legnagyobb európai klubok támogatják" – tette hozzá Blatter, aki arról is beszélt, hogy hamarosan újra korlátozhatják majd a külföldi labdarúgók számát a kluboknál.

"Biztos vagyok abban, hogy az úgynevezett öt plusz hat fős terv hamarosan életbe lép."

Az "öt plusz hatos" terv szerint a csapatokat arra késztetnék, hogy hat hazai nemzetiségű játékos mellett legfeljebb öt külföldit szerepeltessenek.

Blatter szerint ennek három pozitív hatása lenne: a szurkolók jobban azonosulhatnának a csapatukkal; több lehetőséget kapnának a fiatal tehetségek; a klubok nem költenének annyit bevásárlásra, ha ösztönöznék őket saját nevelésű futballisták alkalmazására.

Szakértők arra figyelmeztetnek: az Európai Uniónak a munkaerő szabad áramlására vonatkozó szabályai csak a nem uniós futballisták esetében teszik lehetővé a korlátozásokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik