Cannavaro: Van, akiknek rövid az emlékezetük

Vágólapra másolva!
2006.11.29. 17:45
Az újdonsült aranylabdás, Fabio Cannavaro boldog, és nem zavartatja magát azoktól a bírálatoktól, amelyeket a hétfői díjátadó óta a labdarúgó jelentős személyiségei fogalmaztak meg a legjobb Európában játszó futballistáról megtartott szavazás után.

VIDEÓ: FABIO CANNAVARO, 2006 ARANYLABDÁSA

VIDEÓ: FABIO CANNAVARO, 2006 ARANYLABDÁSA


Szavazás

Ön szerint megérdemelte Cannavaro az Aranylabdát?

Írja be az itt látható számot!
"Nem az én gondom ez, az embereknek a jelek szerint igen rövid az emlékezetük" – fogalmazott a Real Madrid és az olasz válogatott védője egy szerdai sajtótájékoztatón.

"Két bajnoki címet szereztem a Juventusszal, a világbajnokságon pedig mindenki azt mondta, hogy én vagyok a világ legjobb hátvédje. Ezek után most arról beszélnek az emberek, hogy egy védőnek nem kellett volna odaítélni a díjat" – tette hozzá.

A kritikát megfogalmazó véleményformálók között volt Raymond Domenech, a francia válogatott szövetségi kapitánya, Gerard Houllier, az Olympique Lyon vezetőedzője,valamint Arrigo Sacchi, az AC Milan és a squadra azzurra korábbi szakvezetője. Mindannyian úgy vélekedtek, hogy ők nem adták volna oda a vb-aranyérmes olasz csapat kapitányának az Aranylabdát.

Arsene Wenger, az angol Arsenal francia mestere egyenesen kijelentette: Thierry Henrynak kellett volna megnyernie a voksolást.

Cannavaro azonban csak mosolyog a történteken, és nem érdekli, mit mondanak egyes szaktekintélyek.

"Houllier azt mondta, elmebaj az egész. Tiszteletben tartom a véleményét, de az Aranylabda most már az én házamban van" – szögezte le.

"Számomra ez az egész egy álom, és soha nem gondoltam volna, hogy egyszer megnyerem ezt a díjat. Egy védő számára ez igen nehéz, emiatt ez nemcsak számomra, hanem minden hátvéd számára elismerés."

"Olyan hátvédek, mint Maldini, Baresi, Hierro, Desailly és Thuram soha nem győztek az Aranylabda-szavazáson, pedig megérdemelték volna. Egy bekk ugyanolyan értékes, mint egy csatár. Azért nyered meg a meccset, mert jó a hátvédsor" – tette hozzá a 33 éves Cannavaro.

Mint azt megírtuk, az Aranylabda történetében 2006 előtt csak Franz Beckenbauer (1972, 1976) és Matthias Sammer (1996) győzött védőként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik