Amerikában is nyerő a Dynamo

Vágólapra másolva!
2006.11.13. 12:04
Címkék
Első szezonja végén mindjárt meg is nyerte a bajnoki címet a Houston Dynamo labdarúgó-csapata az MLS-ben. A texasiak hosszabbítás utáni büntetőrúgásokkal győzték le a New England Revolution gárdáját. A San Francisco-i stadionban 22 427 néző előtt került sorra a 11. MLS-kupa-döntőre, amelyet az idei szezonban a Houston Dynamo, valamint a New England Revolution vívtak.
Jó boltot csináltak, a Houston első idényében a csúcsra ért
Reuters
Jó boltot csináltak, a Houston első idényében a csúcsra ért
Jó boltot csináltak, a Houston első idényében a csúcsra ért
Reuters
Jó boltot csináltak, a Houston első idényében a csúcsra ért

MLS-Cup, 2006
Houston Dynamo-New England Revolution 1-1 (0-0, 0-0, 0-0) – tizenegyesekkel 4-3


A MÉRKŐZÉS VIDEO-ÖSSZEFOGLALÓJA

Helyszín: San Francisco, 22 427 néző
Vezette: Jair Marrufo

Houston Dynamo
Pat Onstad - Craig Waibel, Ryan Cochrane (Kelly Gray 101), Eddie Robinson, Wade Barrett - Brian Mullan, Dwayne De Rosario, Adrian Serioux (Stuart Holden 102), Brad Davis - Brian Ching, Paul Dalglish (Alejandro Moreno 81).

New England Revolution
Matt Reis - Jay Heaps, Michael Parkhurst, Avery John, Andy Dorman (Clint Dempsey 62) - Steve Ralston, Daniel Hernandez (Jeff Larentowicz 102), Shalrie Joseph, Joe Franchino (Khano Smith 53) - Pat Noonan, Taylor Twellman.

Gólszerző: Ching (114.) ill. Twellman (113.)

Sárga lap: Davis (23.), Cochrane (99.), Waibel (103.) ill. Franchino (16.)

Büntetők: Gray (1-0), Joseph (1-1), Holden (2-1), Reis (2-2), De Rosario (3-2), Noonan (hibázott, 3-2), Davis (hibázott, 3-2), Twellman (3-3), Ching (4-3), Heaps (hibázott, 4-3)

A texasiak első szezonjukban egyből eljutottak a fináléig, igaz, ilyen szempontból nem lehet rutintalannak nevezni csapatukat, hiszen több játékos még az elődklub, a San José Earthquakes színeiben már átélte a győzelem érzését.

A Dynamóban helyet kapott az a két játékos is, akiket a kanadai kapitány meghívott a magyar válogatott elleni barátságos mérkőzésre: Dwayne de Rosario és Adrian Serioux.

Az első percekben nem tudtak egymás fölé kerekedni a csapatok, sok volt az eladott labda mindkét oldalon.

A 20. percben alakult ki az első veszélyes helyzet, a houstoni Ching középre játszott, ám Mullan tiszta helyzetből kapu fölé lőtt. Előtte a texasiak megúsztak egy tizenegyesgyanú szituációt, amikor is Serioux mellett Joseph került a földre.

Miután az eredmény nem változott az első félidőben, a „Revs” mestere bedobta a bokasérüléssel bajlódó Clint Dempseyt, aki a világbajnokságon alapembere volt az amerikai válogatottnak. A középpályás egyből villant is, beadását azonban a veterán Steve Ralston Onstad kezeibe fejelte..

Nem született gól a rendes játékidőben, jöhetett a hosszabbítás, amelynek második félideje két gólt is hozott: előbb a New England talált be, miután Smith szépen tette be két Dynamo-védő között a labdát, és a világbajnokságról lemaradó Taylor Twellman a hosszú sarokba talált.

Matt Reis (New England Revolution) nem tudta kivédeni a kanadai válogatottba is meghívott De Rosario (Houston Dynamo) büntetőjét
Reuters
Matt Reis (New England Revolution) nem tudta kivédeni a kanadai válogatottba is meghívott De Rosario (Houston Dynamo) büntetőjét

Nem kellett hozzá egy perc, és újra egyenlő volt az állás: Mullan beadása után Ching szépen fejelt a jobb sarokba.

Letelt a 120 perc, következhettek a büntetők, a Houston kezdett: az első két pár sikerrel vette az akadályt, azonban De Rosario jó tizenegyese után Pat Noonan kapu fölé lőtte a labdát. A Houston előnye gyorsan elolvadt, ugyanis Brad Davis labdáját kivédte Matt Reis és Taylor Twellman nem hibázott. Az utolsó körben a mezőny legjobbjának megválasztott Brian Ching lába nem remegett meg, ellenben Jay Heaps nem tudott túljárni Pat Onstad eszén.

Ez volt az első olyan bajnoki döntő, amely tizenegyesek után dőlt el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik