Franciaország: a kirúgott Dhorasoo munkaügyi pert indít a PSG ellen

Vágólapra másolva!
2006.10.13. 12:13
Címkék
Munkaügyi bíróságon pereli be a Paris Saint Germain labdarúgóklubot Vikash Dhorasoo, mert a PSG kirúgta, miután összeütközésbe került a vezetőedzővel – jelentette a Reuters hírügynökség.

Dhorasoót szerdán engedetlenség és "függelemsértés" ürügyén bocsátották el, mert kétségbe vonta Guy Lacombe szakvezető taktikáját, és hazugnak nevezte főnökét egy múlt havi interjúban, a L'Equipe című sportnapilapban.

A pénteki L'Equipe-ben Dhorasoo újra megszólalt, de immár a kirúgása miatt berzenkedett.

"Nem fogadom el a vádakat – fogalmazott. – Nem a pénz miatt, de beperelem a klubot, már csak elvi megfontolásból is. Szeretném tudatni az emberekkel, hogy nem követtem el azokat a súlyos tetteket, amit a szememre hánytak."

Dhorasoo az első, akit engedetlenség miatt bocsátanak el azóta, hogy 1973 életbe lépett a profi futballt szabályozó charta Franciaországban.

Eredetileg egyébként csak felfüggesztette őt Alain Cayzac elnök, miután Lacombe kidobta az első csapatból, és négy egymást követő héten az amatőrök közé száműzte.

"Nagy árat fizettem a szabadságomért" – mondta Dhorasoo. – Ha a történteket elfogadnám, akkor elfogadnám azt az üzenetet, ami ebből az egészből a játékosok elé árad: fogd be a szád, ellenkező esetben te is ki leszel rúgva."

A 33 éves Dhorasoo 2005-ben az AC Milantól igazolt a PSG-hez. A pályafutását a La Havre együttesében kezdte, majd 1998-ban az Olympique Lyonhoz szerződött, és 2003-ban, illetve 2004-ben is bajnoki címet szerzett. A válogatottban 18-szor szerepelt, a nyári németországi világbajnokságon azonban alig néhány percet kapott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik