Ronaldinho csereember lett

Vágólapra másolva!
2006.10.12. 02:27
Címkék
A stockholmi Rasunda-stadion közönsége hiába nézett végig többször is a brazilok kezdőcsapatán, a selacao legnagyobb sztárját, Ronaldinhót nem találta az Ecuador elleni barátságos mérkőzésen. Tény, nem arra számított a 35 ezer érdeklődő, hogy a Barcelona futballistáját a kezdő sípszó idején melegítőben s a cserepadon találja.
Ám úgy tűnik, Dungát, a brazil válogatott szövetségi kapitányát az sem érdekelte, hogy az aréna fele a brazil klasszis dresszébe bújva foglalt helyet a lelátón, s több szektorban is transzparenssel várták a sztárt, mégsem jelölte őt a kezdőcsapatba. Mi több, még a 10-es mezszámától is megfosztotta – ezúttal a Milan középpályása, Kaká viselte Pelé korábbi legendás számát. A szokatlan döntések ellenére Ronaldinho nyugodtan és szerényen nyilatkozott a találkozót követően.

„Aki valaha is futballozott, tudja, nehéz a kispadon ülni – mondta Ronaldinho, aki a meccs második félidejében lépett pályára. – Ám el kell fogadni az edző döntését, és tudomásul kell venni, hogy másoknak is lehetőséget kíván adni a bizonyításra. Ki vagyok én, hogy bíráljam? Az a feladatom, hogy ha pályára küld a kapitány, a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam.”

Kétségtelen, Ronaldinhónak már hosszú ideje nem megy a játék a válogatottban: legutóbb 2005 júniusában egy Konföderációs Kupa-találkozón szerzett gólt, ám egy szupersztárt azért luxus mellőzni. Így vélekedett a mérkőzés után a helyén futballozó Kaká is, aki Brazília 2–1-es győzelméből góllal vette ki részét – amely éppen Ronaldinho átadásából született.

„Nem harcolunk egymás ellen a csapatba kerülésért – mondta Milan játékosa. – Sőt bebizonyítottuk: egymás mellett eredményesebben futballozunk, mint a másik nélkül.”

Ronaldinho népszerűsége azért töretlen: a meccs után egy szurkoló berohant a pályára, és meg akarta ölelni a brazil klasszist, akinek ugyan egy kézfogás nem lett volna ellenére, ám a biztonsági emberek egy pillanat alatt elvitték a sokat akaró drukkert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik