Magyar fiú a Dinamóban

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.10.12. 02:27
Címkék
Farkas Balázzsal fordult egyet a világ. A tizennyolc éves demecseri fiatalember, aki a Nyíregyháza csapatában egy élvonalbeli és tizennégy másodosztályú mérkőzésen szerepelt, megfogta az isten lábát. Magyar futballista ritkán szerződik igazi sztárcsapathoz, s még ritkábban húzza fel magára az egykori KEK-győztes, Oleg Blohinnal és Andrij Sevcsenkóval is büszkélkedő Dinamo Kijev mezét. Bodnár László volt eddig az egyetlen szerencsés, ő még a legendás Valerij Lobanovszkij edzősködése alatt került Ukrajnába. Azóta már elköszönt Kijevtől, ám ott van helyette egy másik magyar ifjú.
Farkas Balázs négy plusz egy éves szerződést írhat alá a Dinamóhoz.

Ezt a játékos szerződtetésében jelentős szerepet játszó Hrutka János mondta el lapunknak. Farkas Balázs és a kijevi vezérkar mindenben megegyezett egymással, a magyar légiós természetesen a klub felnőttkeretéhez tartozik majd, s csak rajta múlik, beverekszi-e magát a kezdőcsapatba. A Nyíregyháza korábbi labdarúgója egy hete tartózkodik Kijevben, s több barátságos meccsen is pályára lépett, s az egyiken a Dinamónál vendégeskedő Chelsea-csatár, Andrij Sevcsenko társaságában. Ezt követően adták oda neki a szerződéstervezetet.

A hivatalos aláírás csütörtökön vagy pénteken lesz. És a Dinamo szakmai stábja minél hamarabb szeretné tétmeccsen is kipróbálni a magyar reménységet. Ezt támasztja alá Farkas Balázs gyorsértékelése: „Az edzőmeccseken rendszerint egy félidőnyi lehetőséget kaptam, s éreztem, hogy Anatolij Demjanenko, a Dinamo edzője komolyan számol velem. Óriási lehetőséget kaptam az élettől.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik