EURO 2012: növekvő lengyel-ukrán remények

Vágólapra másolva!
2006.09.18. 14:30
Címkék
Piotr Gawron úgy véli, hogy növekedtek a lengyel-ukrán pályázat esélyei a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére, miután az európai szövetség (UEFA) szemlebizottsága kiváló prezentációval szembesült az elmúlt héten. A közös kandidálás varsói vezetője szerint minden szempontból sikeres volt a bemutató.
A lengyel szurkolók lelkesedése sokat segítene a hazai csapatnak
www.pzpn.pl
A lengyel szurkolók lelkesedése sokat segítene a hazai csapatnak
A lengyel szurkolók lelkesedése sokat segítene a hazai csapatnak
www.pzpn.pl
A lengyel szurkolók lelkesedése sokat segítene a hazai csapatnak

„Mindent korábbi ígéretünket alátámasztottuk, a delegációs tagjai saját szemükkel láthatták ezeket – jelentette ki Gawron. - A hat tagú UEFA-küldöttség először Varsóban járt, ahol Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök átadta a kormány garanciáját a projekt kivitelezésére. A delegáció láthatta a leendő Nemzeti-stadion helyszínét, Gdanskban a Baltic Arena terveit mutattuk meg. Az pedig éppen a javunkra szolgál, hogy a fővárosi létesítményben jelenleg egy borzalmas bazár működik, míg Gdanskban a leendő pálya helyén jelenleg petrezselyem és sárgarépa nő. Az UEFA ugyanis nagyon szeretné fejleszteni Európában a labdarúgást, s segít azoknak az országoknak, amelyek változtatni szeretnének.”

Gawron hozzátette: az UEFA-delegációt fogadta a Nobel-díjas világhírű politikus, a Szolidaritás egyik jelképének számító Lech Walesa is.
„A közös vacsora lenyűgözte a küldöttséget. Walesa ezt mondta: valamikor én tettem sokat Európáért, most Európa tehet sokat értünk. Ítéljétek nekünk az Európa-bajnokságot! Európának két tüdőre van szüksége, hogy normálisan lélegezhessen” – árult el érdekes részletet Piotr Gawron.
Poznanban rendkívül lelkes kisgyermekek is fogadták az európai szövetség képviselőit, akik közül a holland Harry Been elismeréssel beszélt a fogadtatásról. Wroclawban is lenyűgözték a látogatókat.

„Lemásolták a dokumentációt, többtucat CD-t ás más anyagokat. Azt mondták, hogy Európában példaként kívánják bemutatni a kiadványokat” – jelentette ki a lengyel pályázati bizottság vezetője.

Lengyelország után Ukrajnát is felkereste az UEFA-küldöttség, s elsősorban a donecki és a kijevi bemutató emelkedett ki. A Sahtar bázisát világszínvonalon is kiemelkedőnek tartotta a delegáció, amely örömmel szembesült a kiváló szállodai lehetőségekkel is.

„A több napos látogatás összegzéseként a látogatók elárulták, hatalmas lépést tettünk a rendezés irányába” – zárta mondandóját Piotr Gawron.

A szemlebizottság hamarosan Horvát- és Magyarországon is látogatást tesz, a végső döntésre december 8-ig várni kell.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik