Barátságos mérkőzés: dán győzelem a portugálok ellen

Vágólapra másolva!
2006.09.02. 20:28
Címkék
Dánia válogatottja barátságos mérkőzésen 4-2-re győzött a világbajnokságon elődöntőt játszó portugál együttes ellen Bröndbyben. A meccs a hajrában dőlt el, a 77. percben még 2-2-re állt a meccs.
Cristiano Ronaldo (17) itt sem tudott túljárni Thomas Sörensen eszén
Reuters
Cristiano Ronaldo (17) itt sem tudott túljárni Thomas Sörensen eszén
Cristiano Ronaldo (17) itt sem tudott túljárni Thomas Sörensen eszén
Reuters
Cristiano Ronaldo (17) itt sem tudott túljárni Thomas Sörensen eszén

A Luis Figo és Pauleta visszavonulása utáni korszak első mérkőzésén a portugál válogatott 4-2-re kikapott Dániától idegenben. Luis Felipe Scolari portugál kapitány elsősorban a védekezéssel volt elégedetlen.

Bröndbyben John Dahl Tomasson szerzett vezetést a hazaiaknak az első negyedóra végén, ám alig telt el két perc, és Ricardo Carvalho, a Chelsea-ben játszó portugál védő egyenlített.

Nem sokáig maradt ez az állás, a 21. percben ugyanis Martin Jörgensten pontos labdája után Thomas Kahlenberg már ismét a hazaiakat juttatta előnyhoz, és ez maradt a félidő eredménye is.

A második játékrész 13. percében a Barcelonában játszó Decót is nélkülöző ibériaiak 11-eshez jutottak, ám Cristiano Ronaldo lövését azonban Thomas Sörensen, a dánok kapusa kivédte.

Scolari együttese nem adta fel, és a 66. percben újra egyenlített. A gólszerző ezúttal is Ricardo Carvalho volt, ami a portugál támadók kritikája is egyben.

Az utolsó negyedóra egyértelműen a hazaiaké volt. A 78. percben előbb a korábban előkészítőként jeleskedő Jörgensen járt túl Ricardo kapus eszén (3-2), majd a csereként pályára lépett Nicklas Bendtner adta meg a kegyelemdöfést.

"Egy kissé csalódott vagyok a védekezéssel, de azt hiszem, ez normális akkor, amikor ennyi új játékos jutott szóhoz a csapatban" – értékelte a látottakat Luis Felipe Scolari, a portugálok brazil szövetségi kapitánya.

A portugálok szerdán Finnországban vendégeskednek, de az már nem barátságos mérkőzés lesz, hanem Eb-selejtező.

LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTTAK BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSE:
DÁNIA–PORTUGÁLIA 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Tomasson (15.), Kahlenberg (21.), Jörgensen (78.), Bendtner (92.), illetve R. Carvalho (17., 66.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik