Rogerio Ceni világrekorder lett

Vágólapra másolva!
2006.08.21. 11:04
Címkék
Világrekordot állított fel a brazil Rogerio Ceni. A brazil válogatott második számú hálóőre a Cruzeiro ellen kétszer is eredményes volt, így pályafutása alatt szerzett 64 góljával ő lett a legeredményesebb kapus a világon.
Rogerio Ceni
Rogerio Ceni
Rogerio Ceni
Rogerio Ceni

Történelmi jelentőségű volt Rogerio Ceni számára a Cruzeiro elleni idegenbeli meccs: a Sao Paulo kapusa két gólt szerzett a bajnokin, ezzel ő lett a világ legeredményesebb kapusa, megelőzve a paraguayi José Luis Chilavertet.

A találkozó nem indult jól a Sao Paulo számára, ugyanis Alex Silváról már a hetedik percben a saját kapujába pattant a labda. Sőt, nem sokkal később már két gól volt a hátrány, ugyanis Ceni hiába védett elsőre remekül, Michel bevágta a kipattanót.

A kiváló kapus ezután megfogott egy büntetőt, majd még a félidő lefújása előtt óriási gólt zúdított szabadrúgásból a Cruzeiro hálójába. Sőt, egy vitatható büntető után még az egyenlítő gólt is sikerült megszereznie.

„Nagyszerű érzés csúcstartónak lenni, de az lenne az igazán remek, ha a bajnoki címet is sikerülne begyűjteni.” – kommentálta a válogatott kapus.

A 33 éves Ceni két gólja azt jelenti, hogy már 64 találatnál jár pályafutásra során, soha egyetlen kapus sem szerzett ennyit.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik