Nem sikerült Raúl jubileuma

Vágólapra másolva!
2006.08.16. 00:00
Címkék
Nem sikerült győzelemmel ünnepelnie 100. válogatottságát Raúlnak, a Real Madrid támadójának. A spanyol labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen csak gólnélküli döntetlenre volt képes Izland ellen.
Raúl nem tudta góllal ünnepelni 100. válogatottságát
Raúl nem tudta góllal ünnepelni 100. válogatottságát
Raúl nem tudta góllal ünnepelni 100. válogatottságát
Raúl nem tudta góllal ünnepelni 100. válogatottságát

Jubileumra készülődött a spanyol válogatott, Raúl ugyanis éppen az izlandiak ellen ünnepelte 100. válogatottságát.

A Real Madrid csatára 1996 októberében egy Csehország elleni találkozón debütált a nemzeti tizenegyben. Nála többször csak Andoni Zubizarreta kapott lehetőséget, aki 1986 és 1999 között 126 alkalommal húzhatta fel a válogatott mezét. Gólt viszont senki nem lőtt nála többet, 44-szer volt eredményes.

További mérkőzések:

Algéria-Gabon 0-2
Ukrajna-Azerbajdzsán 6-0
Szlovákia-Málta 3-0
Szlovénia-Izrael 1-1
Ghána-Togo 2-0
Wales-Bulgária 0-0
Támadólag lépett fel a Reina - Salgado, Pablo, Sergio Ramos, Pernía - Albelda, Fabregas, Luis García - Villa, Raúl, Fernando Torres összeállítású spanyol válogatott, az első percben Villa óriási helyzetbe került, ám nem tudott élni a lehetőséggel.

Torres Pernia beadását nem tudta értékesíteni, majd az izlandiak is jelezték, hogy nem csak edzőpartnernek érkeztek: Gudjonsson közeli lövését védte bravúrral Reina.

A félidő további része leginkább mezőnyjátékkal telt el, a lefújás előtt azonban Sigurdsson tesztelte Reinát, ám a spanyol kapus ezúttal is a helyén volt.

Luis Aragones két helyen változtatott a szünetben, Torrest és Luis Garciát lehozta, Reyest és Joaquínt harcba dobta. Ez azt jelentette, hogy a spanyol válogatott a három csatár helyett már csak kettővel rohamozta az izlandiak kapuját.

Reyes becserélése jó húzás volt a kapitány részéről, az Arsenaltól a Real Madridba kívánkozó csatár rendkívül aktív volt, nem tudtak tartani a védők, egyszer Arason bravúrjára is szükség volt, hogy ne találjon a hálóba.

A hajrában azonban az izlandiak már jól védekeztek, a spanyolok nem tudtak gólt lőni, és némi meglepetésre döntetlennel térhetnek haza.

Felkészülési mérkőzés:

Izland-Spanyolország 0-0
V: Ian Stokes (ír)

Izland:
Arason - Steinsson, Ingimarsson, Hreidarsson, I. Sigurdsson - Arnason (Bjornosson a 89), Gudjonsson (Skulason a 46), Vidarsson (Olafsson a 84), H. Sigurdsson (Jonsson a 78) - Thorvaldsson (Gudmunsson a 86), Helguson (Gunnarsson az 59).

Spanyolország:
Reina - Míchel Salgado, Pablo Ibáñez, Sergio Ramos, Pernía (Antonio López a 67) - Luis García (Joaquín a 46), Fabregas (Iniesta a 67), Albelda - Villa, Torres (Reyes a 46), Raúl.

Sárga lap: I. Sigurdson (25.), Skulason (49.), Thorvaldsson (54.) ill. Luis Garcia (33.), Michel Salgado (71.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik