Kenyai labdarúgás: Lama profizmust ígér

Vágólapra másolva!
2006.07.21. 17:09
Címkék
Bernard Lama, a francia válogatott korábbi kapusa a kenyai válogatott új szövetségi kapitányaként azt ígérte a szurkolóknak, hogy profizmust hoz a kenyai futballba.
Lamától (balra) sokat várnak Kenyában
Lamától (balra) sokat várnak Kenyában
Lamától (balra) sokat várnak Kenyában
Lamától (balra) sokat várnak Kenyában

A 43 éves egykori hálóőr vállaira nem kisebb teher kerül, minthogy csapata minél jobban szerepeljen a 2008-as ghánai rendezésű Afrikai Nemzetek kupáján, illetve a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon.

A 44-szeres válogatott játékos először kapott lehetőséget egy válogatott élén, korábban csak kapusedzőként tevékenykedett Japánban a 2002-es ázsiai rendezésű világbajnokság előtt.

Lama hivatalosan augusztus elsején veszi át a kenyai labdarúgó-válogatott vezetését, és ő is tudja: nem lesz könnyű dolga.

„Minden országban szembe kell nézned valamilyen problémával, de azért vagyok itt, hogy profizmust hozzak a játékba, és hogy segítségemmel az itteni tehetséges fiatalok is érvényesülni tudjanak” – mondta Lama egy Nairobiban tartott konferencián.

„Szeretném elérni, hogy játékosaim megfeledkezzenek egyéb problémáikról, és a vezetésem alatt, nyugodt körülmények között a legjobbat nyújtsák a pályán, azaz csak az adott célra koncentráljanak.”

Az ország vezetése nagy lehetőségnek tekinti a 2010-es világbajnokságot az ország futballja szempontjából.

Kenya válogatottja a hatos csoportban küzd Angola, Eritrea és Szváziföld nemzeti tizenegyével.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik