Ausztrália: Terry Butcher hadat üzen a színészkedő játékosoknak

Vágólapra másolva!
2006.07.16. 12:49
Címkék
Ki akarja irtani a színészkedést a futballból Terry Butcher, az egykori remek angol válogatott védő. Az ausztrál Sydney FC edzője először is saját csapatánál kezdené el a tisztogatást.
Terry Butcher
Terry Butcher
Terry Butcher
Terry Butcher

"A színészkedés, a műesés a legvisszataszítóbb dolog a futballban, egyszerűen viszolygok tőle. El kell tüntetni a labdarúgásból!" - véli Butcher.

A Pierre Littbarskit váltó egykori középhátvéd a saját csapatánál is példát akar statuálni: amennyiben valaki kétszer színészkedik, az kikerül a csapatból. Először csak elbeszélget vele, de másodjára már nincs bocsánat a vétkezőnek.

"A világbajnokságon is láthattuk, mennyi volt a színészi alakítás. Kicsit irónikus, hogy az a Fabio Grosso, aki az Ausztrália elleni meccsen kiváló műeséssel harcolt ki büntetőt, a németek elleni elődöntőt eldöntötte, majd a döntőn ő értékesítette a tizenegyest. Vagy ugyanezt említhetném a francia Maloudáról, aki szintén feldobta magát, emiatt kaptak büntetőt."

"Mindig sulykolom a játékosaimba, hogy ne színészkedjenek. Ha egy jogtalan büntetővel nyerünk, az engem nem boldogít. Tiszta körülmények között akarok nyerni!" - fejezte be a legutóbb a skót Motherwellnél dolgozó szakvezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik