A FIFA felfüggesztette a görögök tagságát

Vágólapra másolva!
2006.07.03. 16:30
Címkék
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azonnali hatállyal felfüggesztette Görögország tagságát. Az ok: a politikusok beleavatkoztak a tagszövetség ügyeibe.
Otto Rehhagel együttese nagy bajban van
Otto Rehhagel együttese nagy bajban van
Otto Rehhagel együttese nagy bajban van
Otto Rehhagel együttese nagy bajban van

Beleavatkozott a politika a Görög Labdarúgó-szövetség (HFF) ügyeibe, így a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azonnali hatállyal felfüggesztette a válogatott FIFA-tagságát.

A FIFA azzal indokolta a döntést, hogy politikai döntéshozók beleavatkoztak a szövetség ügyeibe, ez pedig a nemzetközi szövetség alapszabályzatával összeegyeztethetetlen.

„Azért függesztettük fel a görögök tagságát, mivel a kormányuk olyan törvényt hozott, amely lehetőséget nyújt a politikusok számára is a futballügyek intézésére” – áll a FIFA közleményében.

A döntés miatt nem csak az augusztus 16-i, Anglia elleni barátságos meccs kérdéses, hanem az is, hogy a görög válogatott el tud-e indulni az ősszel kezdődő Eb-selejtezőkön. Azokon a selejtezőkön, ahol Törökország, Norvégia, Málta, Moldova és Bosznia-Hercegovina mellett Magyarország is a görögökkel azonos, C-csoportban található.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik