Michael Laudrup távozott a Bröndbytől

Vágólapra másolva!
2006.05.22. 14:26
Címkék
Michael Laudrup némileg váratlanul lemondott a Bröndby labdarúgócsapatának edzői posztjáról. Dán sajtóértesülések szerint ez azt jelenti, hogy ő veszi át Juan Ramon Lopez Caro helyét a Real Madrid kispadján.
Laudrup négy évig dirigálta a Bröndbyt
Laudrup négy évig dirigálta a Bröndbyt
Laudrup négy évig dirigálta a Bröndbyt
Laudrup négy évig dirigálta a Bröndbyt

Négy év edzősködés után otthagyja a Bröndby labdarúgócsapatát Michael Laudrup.

A szakember több címet is elhódított a dán csapatnál töltött ideje alatt, négy év alatt nyert egy bajnokságot, két Dán Kupát, két Szuperkupát, kétszer pedig ő lett az év legjobb menedzsere. Az idei szezonban csapata ezüstérmes lett az FC Köbenhavn mögött.

Laudrupot 2007-ig kötötte érvényes szerződés a koppenhágaiakhoz, és a dán sajtó a lemondása hátterében azt sejti, hogy a szakember nagyobb feladatra vágyik: pontosabban a Real Madrid kispadjára.

Mint azt korábban megírtuk, Michael Laudrup visszacsábítása Madridba Carlos Sainz egykori rali-világbajnok ötlete volt. Sainz szeretné megszerezni a Real elnöki posztját, és a kampányában Laudrupot ígérte a szurkolóknak.

A 41 éves játékos spanyolországi karrierjének jelentős részét a Barcelonában töltötte, majd 1994 és 1996 között viselte a királyi gárda mezét. Játékosként viselte még a Bröndby, a Lazio, a Juventus, a japán Vissel Kobe és az Ajax mezét is.

Dán sajtóértesülések szerint Laudrupnak nemrég felkínáltak egy új szerződést, ő azonban hosszabb távra szerette volna elkötelezni magát Koppenhágában. Ezt a klub nem fogadta el.

Laudruppal együtt távozott segítője, az egykoron szintén szép karriert befutott John „Faxe” Jensen is.

A korábban a válogatottnál Morten Olsen segítőjeként dolgozó idősebbik Laudrup fivért egyébként nem először szeretné szerződtetni spanyol csapat, márciusban a Real Sociedadnál merült fel a neve, ám akkor nem realizálódott az üzlet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik