Vallomást tett a Marseille játékosa

Vágólapra másolva!
2006.01.21. 13:24
Címkék
Megdöbbentő vallomást tett Jean-Jacques Eydelie, az 1993-ban Bajnokok Ligáját nyert Olympique Marseille játékosa. A védő elmondta, hogy a Milan elleni döntő előtt valamennyien rejtélyes injekciót kaptak a klub orvosaitól.
A '90-es évek elején élte fénykorát az Olympique Marseille
A '90-es évek elején élte fénykorát az Olympique Marseille
A '90-es évek elején élte fénykorát az Olympique Marseille
A '90-es évek elején élte fénykorát az Olympique Marseille


Bajnokok Ligája-döntő, 1993.

O. Marseille - AC Milan 1-0 (1-0)
München, V: Röthlisberger (svájci)

O. Marseille:
Barthez - Eydelie, Desailly, Boli, Angloma (Durand a 62.), Di Méco - Deschamps, Sauzée, Pelé - Boksics, Völler (Thomas az 59.)
Vezetőedző: Raymond Goethals

AC Milan:
Rossi - Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini - Donadoni (Papin az 58.), Rijkaard, Albertini, Lentini - Van Basten (Eranio a 86.), Massaro
Vezetőedző: Fabio Capello

Gólszerző: Boli (44.)
Az 1993-as BL-döntő már hosszú ideje beszédtéma, a Milan elleni mérkőzést megnyerő Olympique Marseille ugyanis vesztegetési botrányba keveredett, a csapat ugyanis a bajnokságban pénzt ajánlott fel a Valenciennes játékosainak, hogy azok kikapjanak tőlük.

Most újabb furcsaságra derült fény, az akkori Marseille egyik játékosa, Jean-Jacques Eydelie ugyanis egy interjúban elmondta, hogy a döntő előtt mindegyik játékos egy injekciót kapott.

"Nem tudjuk, hogy mi volt az injekcióban, ezt nem mondták el az orvosok - mondta Eydelie. - Ám a mérkőzésen végig furcsán éreztük magunkat, nekem ki volt száradva a szám, s a szervezetem sem úgy reagált, ahogy kellett volna."

A védő hozzátette, hogy egyedül Rudi Völler volt felháborodva amiatt, hogy beoltották őket. A korábbi világbajnok német csatár teljesen ki volt kelve magából, ám azt nem értették, hogy miket kiabált, ugyanis anyanyelvén, németül beszélt.

Eydelie még azt is kijelentette: ez volt az első és utolsó alkalom, amikor megengedte, hogy bármit beadjanak neki. A 40 éves egykori futballista egyébként belekeveredett a francia futballt megrázó Valenciennes-botrányba, miután ő adott pénzt az egyik Valenciennes-játékos, Christophe Robert feleségének, hogy a kiesőjelölt csapat ne fejtsen ki komoly ellenállást az OM ellen.

A botrányt egy másik Valenciennes-játékos, Jacques Glassmann robbantotta ki, majd a Marseille-t előbb megfosztották bajnoki címétől, 1994-ben pedig két évre a másodosztályba száműzték.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik