A brazil Araujo lett 2005 legeredményesebb játékosa

Vágólapra másolva!
2006.01.03. 12:08
Címkék
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS kimutatása szerint a brazil Araujo volt a világ legeredményesebb játékosa, ha az ötven legerősebb élvonalbeli bajnokság statisztikáit vizsgáljuk. A 28 éves, Japánban futballozó csatár 33 alkalommal köszönt be az ellenfelek hálójába.


A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS kimutatása szerint a 2005-ös évben a brazil Araujo volt a legeredményesebb játékos a 2005-ös évben az élvonalbeli találatokat figyelembe véve.

A japán Gamba Oszaka csatára 33 találkozón lépett pályára a mögöttünk hagyott esztendőben, s nem töltötte tétlenül ezen időszakot, ugyanis 33 alkalommal eredményes is volt, ezzel elérte a fantasztikus, mérkőzésenkénti egygólos átlagot.

A brazil támadó egyébként néhány nappal korábban bejelentette, hogy szeretné elhagyni Japánt, ahol két évet futballozott, előbb a Shumizu S-Pulse, majd a Gamba Oszaka csapatában, akikkel bajnoki címet is ünnepelhetett. A 28 éves futballista – akinek hivatalos neve Clémerson Araujo de Soáres - azzal indokolta döntését, hogy szeretne visszatérni hazájába.

Araujo mögött két Európában futballozó játékos állhatott fel a képzeletbeli dobogóra: a második legtöbb gólt a Trabzonspor gólvágója, Fatih Tekke helyezte el az ellenfelek hálójában, ő 34 mérkőzésen 31 alkalommal szomorította el a kapusokat, míg a harmadik helyen a Feyenoord 29 gólos támadója, Dirk Kuyt végzett.

2005-ben egyébként 55 olyan futballista volt az 50 legerősebb bajnokságot figyelembe véve, aki húsz, vagy annál több gólt rúgott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik